in

3 SUDBINSKA CIKLUSA U TVOM ŽIVOTU: OTKRIJ U KOJEM SI SADA I ŠTA OČEKIVATI!

Uran nas uvodi u novi svijet koji je potpuno različit od dosadašnjeg, dok nas Saturn uči kako da se uklopimo u taj svijet, pronađemo svoje mjesto u njemu te kako da preuzmemo i nosimo se s novim obavezama. Jupiter nam otkriva područje novih informacija i obrazovanja. Tinejdžerska doba Između 12. i 15. godine života Saturn […] More

Uran nas uvodi u novi svijet koji je potpuno različit od dosadašnjeg, dok nas Saturn uči kako da se uklopimo u taj svijet, pronađemo svoje mjesto u njemu te kako da preuzmemo i nosimo se s novim obavezama. Jupiter nam otkriva područje novih informacija i obrazovanja.

Tinejdžerska doba

Između 12. i 15. godine života Saturn je već prešao pola svog puta oko Sunca, ulazi u opoziciju sa svojom natalnom pozicijom, dok je Jupiter obišao cijeli krug, dok Uran radi značajni aspekt prema natalnoj poziciji. Ne začuđuje šta je adolescencija vrlo izazovno i zahtjevno razdoblje. Po prvi put želimo samostalno donositi odluke, separirati se od roditelja, želimo biti i odrasli. Odluke koje donosimo u toj dobi mogu značajno utjecati na našu budućnost.

Uran nas izvodi iz svijeta djetinjstva, budi svijest o vlastitoj seksualnosti. Saturn povećava osjećaj odgovornosti, doznajemo uzročno posljedičnu vezu između uzroka i posljedice. Puni krug Jupitera označava i ulazak u srednjoškolsko doba i nastavak obrazovanja.

Dvadesete i tridesete

Punimo 18 godina, ulazimo u punoljetnost, s navršenih 21, shvaćamo da ne možemo više ovisiti o roditeljima. To je vrijeme kada razmišljamo o napuštanju gnijezda. Uran skida s nas roditeljsku mrežu, oslobađa nas njihovog patronata, dok nas Saturn primorava da hrabrije zakoračimo u svijet odraslih i preuzmemo nove odgovornosti, neki upisuju fakultet ili se zapošljavaju.

Kao posebno značajno razdoblje ističu se kasne dvadesete (28./29. godina života) koje se obično odvijaju pod patronatom Saturnovog povratka, a šta znači da se ta planeta vraća na mjesto na kojem je bila u trenutku našeg rođenja.

Tada se obično događa nešta značajno, nešta šta pamtimo ponekad i cijeli život. Neki ulaze u brak, drugi prekidaju dugu vezu i okreću novo poglavlje u ljubavnom životu, na poslovnom planu su također moguće velike odluke; od promjene posla do napredovanja.

U istom tom razdoblju Uran je obično u trigonu sa svojom natalnom pozicijom i povećava naš nagon prema promjeni i ulijeva vam vjeru da će sve biti u redu. Ovo je vrlo produktivno razdoblje i ma koliko god bolni bili neki rezovi, imajte na umu da su oni tu u ime bolje budućnosti. Ne samo da je ova faza početak našeg ozbiljnijeg odrastanja, koje se očituje tokom 30-tih godina, već postajemo zrelije individue koje preuzimaju odgovornost za svoj život. Sada već znamo šta možemo očekivati i koje izbore napraviti.

Vrhunci u 40-tima

Četrdesete godine su vrhunac našeg života. Ako ste sada u ranim 40-tima, pod utjecajem ste izuzetnih planetarnih energija koja će se pojaviti još samo jednom u vašem životu, sredinom 80-tih. Nije riječ samo o tačkama preokreta, već i o najvažnijem raskrižju našeg života – odluke koje donesete sada, pratit će vas ostatak života.

Uran je dosad prešao polovicu svog puta, i nalazi se u znaku nasuprotnom od onog u kojem je bio u trenutku vašeg rođenja (42 godina). To obično simbolizira velike promjene na planu odnosa s drugima, o zaokretu na koji promatrate sebe u bliskim odnosima, ali i druge ljude. Zato je u ovoj dobi najveći postotak razvoda.

U isto vrijeme Saturn je na pola puta svog drugog ciklusa i nalazi se u opoziciji prema svojoj početnoj opoziciji. Nešta otpuštate, distancirate se od nečega, bez obzira je li riječ o stilu života, bliskom odnosu ili uvjerenjima. Sada ste već sigurni u to šta želite, a šta ne.

Pluton i Neptun nalaze se u izazovnom aspektu prema natalnim pozicijama i ovo često nije lagano doba za nas, osobito ako donosimo velike odluke. Promjene su dubinske, ponekad i nemilosrdne. Staro se ruši, a gradi nešta sasvim novo.

Četrdesete su na neki način vrijeme ponovnog rođenja, nakon kojeg ulazimo u razdoblje zrelosti. Realiziramo svoj puni potencijal i postajem sve svjesniji svoje smrtnosti. U ovom razdoblju svog života najviše se trebamo čuvati stresa. Napravite svojevrsnu reviziju dosadašnjeg života, upoznajte bolje sebe i događaje koji su vas na neki način odredili. Šta ste dosad ostvarili, a koje ste događaje ili prilike propustili?

Opet na raskršću

Smiraj našeg produktivnog razdoblja događa se između 56. i 60. godine života. Glavni planeti opet su na važnim pozicijama. Nalazimo se na još jednom raskrižju. Naučili ste i iskusili gotovo sve šta je potrebno kako biste se osjećali ispunjenima. Treći ciklus koji upravo započinje je tzv. indvidualistički ciklus u kojem se možemo više posvetiti sebi.

Djeca su odrasla, karijera je više-manje ostvarena, sada ste opet vi glavni glumac u svom životu. Još uvijek možete ispuniti svoje snove, zato upišite tečaj koji vas zanima, pišite, slikajte, putujte, učite strane jezike, radite sve ono šta ste propustili u prethodnim godinama svog života.

Ulaskom u 70. dolaze i nove prilagodbe. Tijelo postaje sve umornije, a mi sve manje pokretni, pa se možemo osjećati fizički nedorasli nekim aktivnostima. Um više nije tako brz i bistar kao prije. Emocionalno i duhovno postajemo svjesni da se približavamo kraju.

Najvažnija lekcija koju moramo savladati je prihvaćanje. Dovršite ono što ste počeli u prethodnom razdoblju, očistite svoj život…

I na kraju posljednje raskrižje u našem životu. Odvija se između 84. i 90. godine. Neptun i Pluton igraju glavne uloge. Neptun je postavljen nasuprotno svojoj poziciji u natalnoj karti šta simbolizira stvaranje jedne nove realnosti. Pluton po prvi put ulazi u aspekt opozicije prema natalnoj, šta priča priču o našem posljednjem izboru, o odlasku…