in

3 HOROSKOPSKA PARA KOJI ĆE PREŽIVETI SVE BRODOLOME: VOLE SE I MRZE, ALI ZAJEDNO SU NEUNIŠTIVI!

1. LAV – VAGA Ovaj spoj je karakterističan po tome što ih veže duboko prijateljstvo na koje ni jedno ni drugo ne zaboravljaju čak ni u momentima kada se očima ne mogu vidjeti. Lav je veliki osvajač koji smatra da ne postoji osoba koja ne može podleći njegovom šarmu, ali kad naiđe na Vagu shvatit […] More

1. LAV – VAGA

Ovaj spoj je karakterističan po tome što ih veže duboko prijateljstvo na koje ni jedno ni drugo ne zaboravljaju čak ni u momentima kada se očima ne mogu vidjeti.

Lav je veliki osvajač koji smatra da ne postoji osoba koja ne može podleći njegovom šarmu, ali kad naiđe na Vagu shvatit će da mora promijeniti pristup.

Zato će se prema njoj ophoditi prije svega zaštitnički i prijateljski. Bit će mu potrebno više vremena ali će uspjeti osvojiti srce Vage i smatrat će da je tu kraj, a zapravo najzanimljivije tek tada počinje.

Pošto je on eksplozivne prirode i vrlo često samovoljan pa smatra da mu je sve dozvoljeno, Vaga će se često naći u ulozi njegovog glasa razuma i savjetodavca koji će mu sugerirati da zastane i duboko udahne.

Iako je Vaga smirenija, i ona će imati svoje epizode u kojima ne se može izboriti s temperamentom Lava.

Kada on osjeti da mu Vaga nije sto posto posvećena i da postoji mogućnost da je izgubi, pokušat će da je pridobije skupocjenim poklonima ili izuzetno dobro osmišljenim iznenađenjima.

Vaga nije imuna na luksuz koji joj Lav nudi, a njemu je neophodan, ali to njoj nije dovoljan razlog da pređe preko njegove prenaglašene teatralnosti koja je više iritira nego što je zabavlja.

Iako im ciljevi u životu nisu identični, oni se drže zajedno ali u njihovom odnosu počinje prilično da škripi kada Lav primijeti prenaglašeno flertovanje Vage s drugima, ma koliko ono bezazleno bilo.

Također, ako se ne osjeti dovoljno voljenim i potrebnim njemu ne treba puno da nađe osobu koja će ga promatrati s divljenjem. Svađe između Lava i Vage su više nego žustre i eksplozivne.

Koliko god se činilo da Vaga “usta ima, a jezik nema”, ona se u ovakvim situacijama prikazuje Lavu u potpuno drugačijem svjetlu. Zato je tijekom njihovih rasprava ona glavni govornik dok on, začudo, više sluša nego što iznosi kontraargumente.

On će se prije skupiti i otići jer Vaga od njega zahtijeva da smanji doživljaj s posesivnošću i netolerancijom nego što će ostati da istjeraju sve na čistac.

Na taj način joj ostavlja vrijeme da razmisli o svemu, ali i tješi sebe da na njihovu priču definitivno nije stavljena točka.

Ta međufaza u njihovom odnosu nikad nije kratkog daha pa se oboje pokušavaju naviknuti na život bez onog drugog. Čak im i ne ide loše, ali uvijek ima ono nešto što ih podsjeti i vrati u vrijeme kad je između njih bilo sve skladno.

Uglavnom je Lav taj koji inicira pokušaj da se sve “ispegla” i pokajnički obećava sumnjičavoj Vagi da će se promijeniti i da će ubuduće sve biti savršeno. Vaga ga, naravno, toliko dobro poznaje pa ne povjeruje u svaku riječ ali pristaje da se njihova priča nastavi.

To ne znači da u njihovom odnosu neće više biti turbulencija, ali su previše vezani jedno za drugo da bi uopće mogli zamisliti da trajno ostanu bez svoje druge polovice.