in

8 STVARI KOJE ĆE TI POMOĆI JEDNOM KAD SHVATIŠ DA SI OSTALA SAMA…

Jednom ćeš shvatiti da si ostala sama… U stvari uvek si bila sama, ali ta spoznaja obično kasni. Roditelji umiru, muževi se menjaju, ljubavnici varaju, deca rastu.. Ili sama odlaziš, jer postepeno postaju stranci. Ruši se ono što je, još juče, funkcionisalo. Nije bitno šta će se desiti, zapamti: samoća je uvek iza leđa, kao […] More

Jednom ćeš shvatiti da si ostala sama… U stvari uvek si bila sama, ali ta spoznaja obično kasni. Roditelji umiru, muževi se menjaju, ljubavnici varaju, deca rastu..

Ili sama odlaziš, jer postepeno postaju stranci. Ruši se ono što je, još juče, funkcionisalo.

Nije bitno šta će se desiti, zapamti: samoća je uvek iza leđa, kao zima. Zrelost – je sposobnost biti sama, bez dramatike.

Pripremati se za to na vreme. Evo, kako:

8. Svi, sem bliske rodbine su zamenljivi

Niko i ništa nije jedinstven. Puštaj nove ljude u svoj život, čak, i ako još ne primećuješ da li posedujete išta zajedničko. Jednom ćeš shvatiti da si ostala sama, i to će te spasiti.

7. Oprosti svima kojima možeš, ostale zaboravi.

Zaborav – najbolja kazna i najbolji lek. I nikada se ni sa kim ne raspravljaj, bolje uradi sebi manikir.

6. Ne žuri

Sve što se brzo dešava, nije dugog veka. Ako zaista nešto želiš – uradićeš to. Ako si se predomislila, znači nije bilo značajno. Rizične želje i postupci odlaze, daj im da se „slegnu“. Radi ono u čemu nisi sigurna, samo onda, ako te ta želja proganja već duže vreme.

5. Ovaj tačka dopunjuje prethodnu: ako nešto zaista želiš i smatraš to ispravnim – deluj!

Želje – i jesu život. Daj želji da živi unutar tebe i sledi je. Ako nije nestala, ispuni je.

4. Radi šta želiš, ali pobrini se za svoje telo, inače će ti se, iznenada, osvetiti.

Stekni naviku osluškivanja šta ono želi, i ispuni želju tela. to. Ako nisi nikad slušala svoje telo, i ne znaš kako ono govori, počni od jednostavnih stvari, poput laganih šetnji, plivanja, ili joge. Dalje će se sve desiti, samo od sebe: telo čeka da bude uslišeno.