in

BIĆE KAKO ONE KAŽU: OVE 3 STVARI ODLUČUJU DA LI STE STVORENI JEDNO ZA DRUGO

Većina ljudi se interesuje za znak i podznak kada žele da utvrde svoju kompatibilnost sa drugim osobama.

Međutim, kako biste bolje razumeli slaganje između određenih horoskopskih znakova i odabrali osobu sa kojom se zaista dobro uklapate na ljubavnom planu, potrebno je kopati malo dublje po natalnoj karti.

Kompatibilnost zavisi od mnogo više faktora nego prostog slaganja znakova, podznaka ili elemenata. Najbitniji faktori koji presuđuju vašoj ljubavi i određuju da li su dve osobe stvorene jedna za drugu su Merkur, Venera i Mesec. Njihov položaj će vam otkriti sve.

MARS

Planeta Mars upravlja vašom vitalnošću i se*sualnošću. Njen položaj otkriva vaše “ljubavne okidače” – šta vas privlači i raduje, a šta vas izuzetno ljuti. Od položaja Marsa u natalnoj karti zavisi da li će se vaše želje i ciljevi u životu poklapati, a ovo je jedan od najvažnijih činilaca uspešne veze, kažu stručnjaci. Od položaja Marsa zavisi i koji će pristup u muvanju upaliti, a zbog kojeg možete doživeti neuspeh i da li će vam se se*sualne energije uklopiti.

Na primer: Osoba kojoj se Mars nalazi u Ovnu želeće da načini prvi korak i padaće na samouveren i direktan pristup, dok osobu sa Marsom u Ribama agresivan nastup i otvoreno muvanje može oterati zauvek.

VENERA

I dok je položaj Marsa odlučujuć za vašu se*sualnu kompatibilnpost i slaganje po pitanju životnih stavova i ciljeva, Venera određuje koliko dobro će se vaše razlike međusobno uklapati, tj. koliko će se vaše ličnosti dopunjavati i kako ćete se izboriti sa onim stvarima u kojima se ne slažete najbolje.

Položaj Venere u natalnoj karti daje vam uvid u partnerov ukus, vrednosti koje usvaja, stvari koje mu pričinjavaju zadovoljstvo, u to šta ga čini srećnim i kakav odnos ima prema sebi i drugima…

Venera je planeta harmonije, usklađivanja, rešavanja problema, ponašanja u odlučujućim situacijama.

Na primer: Osoba kojoj se Venera nalazi u znaku Device možda neće sedeti i plakati zajedno sa vama kada vam se dese neki nemili događaji, ali će biti uz vas kad god je to potrebno i pružaće vam podršku i pomoć tražeći odmah najbolje i najbezbolnije rešenje za vašu situaciju.

Ukoliko vaši položaji Venere nisu kompatibilni, vi vrlo lako ovo ponašanje možete pogrešno tumačiti kao nedostatak empatije, ili kao da partneru nije dovoljno stalo do vas, jer vam ne briše suze i na prvi pogled ne učestvuje u vašem bolu. To može biti koren nesporazuma, iako vaš partner daje sve od sebe da vam pomogne.

MESEC

Položaj Meseca u natalnoj karti u stanju je da izgladi mnoge nekompatibilnosti na drugim horoskopskim planovima. On omogućava da čak i naizgled nemoguće kombinacije funkcionišu veoma dobro.

Na primer: Strelac sa Mesecom u Ribama posedovaće mnogo više saosećajnosti prema drugima nego što je to uobičajeno za Strelčeve, pa sa osobom u znaku Riba može ostvariti veoma dubok i bogat odnos.

Mesec upravlja našim emocijama – kako ih doživljavamo i ispoljavamo, našim nasušnim potrebama i najdubljim, skrivenim željama. On određuje naše instinktivne reakcije, podsvest i odnose prema voljenim osobama. On može biti ključ za ostvarenje kompromisa i pomirenja stavova.

Na primer: Osoba u znaku Riba sa Mesecom u Devici povremeno će biti logična, kritična i analitična – skoro potpuna suprotnost onome što u većini situacija jeste. Zbog položaja Meseca s vremena na vreme će se ponašati kritički prema drugima, biće sklona osuđivanju drugih, nepraštanju grešaka i slabosti, tuđih želja koje smatra nezrelim i slično. Ovo ume da zbuni bliske osobe, navikle na njenu urođenu spremnost da pomaže drugima i bude puna razumevanja, ali će je činiti kompatibilnom sa znakovima zodijaka kojima je logika i analiza iznad emocija (što joj sam horoskopski znak nikad ne bi dozvolio).

Zbog svega ovoga, jasno je da poznavanje polažaja Marsa, Venere i Meseca u natalnoj karti može znatno unaprediti vaš ljubavni odnos, međusobno razumevanje i povezanost. Iznad svega, može vam pomoći u tome da shvatite šta je vama zaista potrebno, spasiti vas gubljenja vremena sa potpuno pogrešnom osobom i brojnih razočarenja.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Prava Žena krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@prava.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Prava Žena nema obavezu postupiti po istim.