in

Body mist: Zbog čega i kako se treba koristiti?

Foto: Envato

Možda već znate šta je takozvana magla za tijelo. Ali ako ne, onda ne brinite jer ste na pravom mjestu. More

Maglicama za tijelo možete se ‘pošpricati’ u bilo koje doba dana, a najbolje poslije tuširanja na čistu kožu. Najčešće dolaze u osvježavajućim, citrusnim, egzotičnim i sličnim varijantama, a, osim što osvježava u trenu, štiti našu kožu od hidratacije (pogotovo na visokim temperaturama) i čini kožu blistavom.

Šta je body mist?

Njegova funkcija je da vlaži kožu, daje joj dašak mekoće i uravnotežuje naš PH. Drugim riječima, možemo ga definirati kao sprej za tijelo koji ima završnu obradu vrlo sličnu dezodoransu, jer daje i dašak parfema. Mnogo je mekši i delikatniji, pa ćete zahvaljujući ovom spreju osjetiti kako vam je tijelo u trenu osvježeno.

Koliko dugo ‘traje’ maglica na tijelu?

Ovo zavisi i od marke maglice, ali i od same arome. Istina je da miris traje kraće od parfema.

Miris može trajati par sati pa i više, a ako želite zadržati i svježinu i aromu, najbolje je da se pošpricate maglicom za tijelo više puta tokom dana.

Kako je koristiti?

Najbolje je ako body mist nanesete na kožu nakon što se istuširate. Također, miris će potrajati i duže, ako imate sapun ili gel sličnog mirisa, te ako ga nanesemo na još vlažnu kožu. Zapamtite da uvijek treba prskati na udaljenosti većoj od šest ili sedam centimetara.

Koja je razlika između maglice i parfema?

Jedna od velikih razlika je alkohol, jer parfemi sadrže veće količine alkohola. Ali, zbog ovoga maglica njeguje tijelo mnogo više i bolja je opcija za kožu. Parfem duže traje, ali je i skuplji, jer ‘body mist’ obično ima pristupačnije cijene, prenosi radiosarajevo.ba.