in

Da li koristite isti puder ljeti i zimi? Ovo su razlozi zašto ne biste trebali

Foto: Envato

Donosimo vam pet savjeta za korištenje pudera tokom zime. More

Koristite isti puder i ljeti i zimi? Velika greška! Niske temperature tokom zimskih mjeseci dodatno isušuju vašu kožu te ona postaje izrazito suha i počinje čak i da se peruta.

Dobra vijest? Jednostavna promjena, kao što je korištenje pudera čije su formule pogodnije za hladne dane, može vam pomoći da izgledate aposlutno fantastično tokom zime.

Tamnije nijanse

Koža postaje svjetlija tokom zime što vas može navesti da birate puder koji je svjetliji (znate pravilo: puder obično treba birati tako da je za nijasnu do dvije svjetliji od vašeg tena). Međutim, tokom zime najbolje je da birate puder koji je za pola nijanse tamniji od boje vaše kože, jer će vašem licu pomoći da izgleda toplije i nježnije.

Kremastije formule

One su odlične, jer tako lako klize preko kože te vam pomažu da izjednačite ten. Birajte one koje su lagane i koje hidratiziraju kožu, jer će vam pomoći da u potpunosti sakrijete sitne bore.

Hidratacija

Čule ste tako mnogo puta da je za prekrasan ten potrebna voda. Pored unošenja dovoljnih količina vode tokom svakog dana, isprobajte hidratantnu BB kremu koja će vašoj koži pružiti neophodnu hidrataciju tokom hladnih zimskih dana.

Ako imate masnu kožu, birajte mineralne formule

Žene sa masnom kožom najčešće izbjegavaju korištenje tečnog pudera, zbog bojazni da će im koža postati još masnija. Rješenje? Puder na bazi minerala nanosi se kao tečni, ali se suši kao puder u prahu, održavajući kožu hidriranom, ali ne i masnom.

Zaštitni faktor

Iako je zima, sunce i dalje može imati štetan uticaj na vašu kožu. Ukoliko se tokom zimskih mjeseci obično ne sjetite da koristite kremu sa zaštitnim faktorom, onda je za vas odličan izbor tečni puder sa zaštitnim faktorom. On je lagan, odlično se stapa s kožom te pomaže u skrivanju svih nedostataka, dajući koži prirodno predivan izgled, piše minimagazin.info.