in

Efektan modni trend: Upotpunite vaš izgled nošenjem nakita na ovaj način

Foto: Envato

Nakit je oduvijek bio jedan od najefektnijih načina za dodavanje ličnog dodira bilo kojem outfitu, a prstenovi će uvijek ostati nakit koji zaokružuje čitavu modnu priču. More

Trend koji je ponovo zavladao Instagramom podrazumijeva kreiranje niza, tačnije slaganja prstenja na jednoj ruci. Iako će vam trebati malo igranja i vizuelne inspiracije, to je prilično jednostavan trend koji vam u trenu može podići cijeli izgled. Ključ postizanja ovog trenda je održavanje odabira kohezivnim, a da pritom prstenovi ne budu ni previše podudarni.

Šta podrazumijeva ovaj trend?

Što se tiče slaganja prstenova, sve je otkriveno u imenu. Naime, prstenovi koji se mogu postaviti u nizu sa drugim prstenovima stvaraju efekat slaganja. Ti modeli prstena su obično nešto malo tanji i nježniji, što vam daje više slobode za kreiranje niza kako god želite. Međutim, ne postoje striktna pravila koja kažu da prstenovi moraju biti tanji jer možete slagati i veće prstenove kako biste stvorili željeni izgled.

Prstenovi koje odaberete treba da odgovaraju vašem stilu

To znači da bi trebalo da odaberete stilove koji se vama dopadaju. Ovo je pravilo primjenjivo na sve trendove nakita, ali kako nizovi prstenova imaju toliko ličnosti, to je ovdje posebno važno.

Budite kreativni

Sjajna stvar kod slaganja prstenova je što sa njima možete biti kreativni koliko želite. Želite li stvoriti suptilan izgled slaganjem minimalističkih, tankih prstenova ili pak želite udružiti tri različite vrsta dragog kamena, izbor je na vama. Tačnije, ako volite eksperimentisati sa različitim stilovima, onda će ovaj trend otvoriti čitavo područje mogućnosti, piše lifestyle.ba.

Manje je više

Ako počnete nizati više prstenova na svaki prst, to može rezultirati sa ne tako stylish izgledom. Slaganje dva ili tri prstena na jedan prst, a zatim pored jedan samostalan kreira prekrasan izgled koji je nosiv u svim prilikama. Dakle, ako želite da imate prsten na svakom prstu, onda se odlučite za samo jedan prsten. Takođe, ako želite niz na samo jednom prstu, da bi skup prstenova izgledao skladno, morate odabrati jasan stil. Tačnije, prvo odaberite jedan glavni prsten, a zatim oko njega razradite stil drugih prstenova. Neka boja, oblik i dizajn glavnog prstena diktiraju izgled ostalih prstenova, pišu Nezavisne novine.