in

Izabran je najbolji parfem u 2022, ali i najbolji parfem svih vremena

Foto: Envato

Hajde da vidimo koji su to parfemi ponijeli titulu najboljih u godini iza nas.
More

Za najbolji ženski parfem izabran je Libre Le Parfum brenda YSL, a ovo je kultni parfem poznate modne kuće, ali u novom izdanju. Cvjetnom mirisu lavande dodat je akord šafrana iz bašti u Maroku, a riječ je o raskošnom mirisu namijenjen samouvjerenim, harizmatičnim ženama koja je vjerna sebi i živi slobodno svaki dan.

Najbolji muški parfem u 2022. godini je Sauvage Elixir brenda Dior.

Za najbolji unisex parfem izglasana je posebna edicija parfema Angels’ Share brenda Kilian kreirana u čast 15. godišnjice. Gornja nota parfema je konjak, a srednje su hrast i cimet, dok su bazne note vanila, sandalovina i miris pralina. Krasi ga ekskluzivan praznični dizajn inspirisan Ajfelovom kulom koji odaje počast francuskom naslijeđu brenda. “Miris koji samo anđeli treba da osjete”, tako Kilian opisuje ovaj parfem, prenosi bosnainfo.ba.

Proglašen je i najbolji ženski parfem svih vremena, a priznanje je otišlo u ruke modne kuće Dior i njihov legendardni Hypnotic Poison parfem. Lansiran je još davne 1998, ali njegova popularnost ne jenjava, zahvaljujući orijentalnom mirisu koji je istovremeno seksi i elegantan. Hypnotic Poison parfem prepoznatljiv je po bogatom, kremastom mirisu najfinije vanile, obogaćenom notama badema, sočnih šljiva, mošusa, kokosa, đurđevka, kajsija i još nekoliko slatkih, neodoljivih nota.

U kategoriji najbolji muški parfem svih vremena priznanje je ponovo pripalo brendu Dior i njihovom parfemu Dior Homme Intense. Parfem je predstavljen javnosti 2011, a kreiran je da ostavi snažan utisak, te je veoma intezivan i dugotrajan. Gornja nota je lavanda, srednje su iris, kruška i ružičasti slez, dok su bazne vetiver i virdžinijska kleka.