in

Kako do mekanije kože lica?

Foto: Envato

Svaki dan naša koža trpi nešto drugo: sunce, zagađenje, stres, hladnoću, vjetar, bilo šta drugo. More

Uz sve te elemente koji štete koži, teško je pronaći jednu rutinu koja je zapravo efikasna.

Kako do mekanije kože?

Piling

Otklanjanje mrtvih ćelija kože daje vam svilenkastiju kože. Ako radite piling lica radite ga nježno tako da je ne biste iziritirali. Kad kupujete proizvode za piling za lice tražite sastojke poput alfa hidroksi kiseline (AHA) i beta hidroksi kiseline (BHA). Ako radite piling na drugim grubljim dijelovima tijela poput stopala možete biti manje nježni i koristiti proizvode sa sastojcima poput urea-e, mliječne kiseline i glikolne kiseline.

Poboljšajte ishranu

Prerađena hrana, jednostavni ugljikohidrati, rafinirani šećer i puno životinjske masti nije zdravo za vaše tijelo i kožu. Za mnoge to dovodi do upala u tijelu što se vidi na tijelu. Neka istraživanja ukazuju da ova hrana može i ubrzati proces starenja kože. Hrana bogata antioksidansima, poput zelenog povrća i lososa, kao i drugih nemasnih mliječnih proizvoda i pasti mogu vam dati zdraviju kožu.

Hidratizirajte

Zadržavanje vlažnosti važno je za zadržavanje mekane kože. Koristite nježnu hidratantnu kremu s UV zaštitom. Za ostatak tijela možete koristiti težu kremu koju biste idealno trebali nanijeti nakon tuširanja. Tražite kreme sa sastojcima koji hidratiziriaju kožu poput hijaluronske kiseline, određenih ulja, voska, petroleja, putera, glicerina i ceramida.

Regularno vježbajte

Vježbanje vam pomože da regulišete određene nivoe harmona i promjena u sastavu vaše kože tako da ona izgleda mlađe. Trening također poboljšava cirkulaciju u cijelom tijelu, zbog čega se nutrijenti i kisik efikasno prenose do kože. Boljom cirkulacijom vaše tijelo proizvodi više kolagena: ključni sastojak za mlađu kožu, prenosi beautiful.ba.

Zaštita od sunca

Oštećenje od sunca odgovorno je za razne probleme s kožom. Pored mogućeg karcinoma stvara linije i bore, starosne fleke i suhoću. Svakodnevno koristite zaštitu od sunca koja ima faktor 30 ili više. Nanosite svako 2 sata ako ste na suncu, i češće ako ste u vodi ili se znojite.