in

Kako izabrati ruž za usne u skladu sa Vašom bojom kose?

Foto: Envato

Ukoliko želite nositi svjetliji karmin, nanesite ga preko prozirnog balzama za prirodan efekat. Evo još nekoliko korisnih savjeta. More

Ako ste plavuša, birajte svjetlije nijanse ili klasične crvene, takozvane holivudske, boje karmina, poput Merylin Monroe. Svi narandžasti tonovi su za vas tabu.

Za brinete preporučuje se igra sa hladnim nijansama: od bordo do šljive.

Preplanule brinete ne bi trebalo da koriste ljubičaste, lila i druge ruževe sa plavim podtonom. Njihov izbor su tonovi terakote, kao i tople crvene ili trešnje, piše ljepotaizdravlje.ba.

Crvenokose djevojke mogu bezbjedno da koriste koraljno narandžaste ili koraljno crvene nijanse. Ali bolje je da preskoče ruževe sa hladnim sedefom – svjetloj koži daju zemljanu nijansu.

Da li ste smeđokosa žena ili vlasnica svijetlo plave kose? Sve hladne nijanse su „registrovane“ za vas, poput bordo, boje bobičastog voća, ljubičaste. A narandžasti opseg je kontraindikovan za vas.

Za djevojke sa veoma uskim usnama, bolje je ne koristiti ruž za usne, već sjaj crveno-koraljne ili tople ružičaste nijanse sa zlatnim česticama.