in

Kako obnoviti kosu od korijena od vrhova: Dodajte samo jedan sastojak u vaš šampon

Foto: Envato

Vjerujemo da nikada ne biste pomislili da dodate ovaj sastojak svom šamponu, ali prema riječima dama koje su isprobale ovaj recept, rezultati su izvanredni i zaista djeluju. More

Vjerujemo da nikada ne biste pomislili da dodate ovaj sastojak svom šamponu, ali prema riječima dama koje su isprobale ovaj recept, rezultati su izvanredni i zaista djeluju. Sve što vam treba je… šećer! Da, dobro ste pročitali!

Dok brinemo o svojoj kosi, fokusiramo se na samu kosu i potpuno zaboravljamo na skalp. Ovo je velika greška, kažu frizeri jer samo ako je koža glave njegovana, možemo očekivati da će kosa izgledati zdravo i sjajno.

Da bi koža glave bila zdrava, piling treba raditi s vremena na vrijeme, baš kao što radimo sa kožom lica. Za ovo vam nisu potrebni skupi dodaci i luksuzni preparati. Sve što treba da uradite je da dodate kašiku šećera u šampon koji inače koristite za pranje kose.

Šećer će omogućiti vašem skalpu da nežno ljušti i ukloni mrtve ćelije koje blokiraju rast lijepe i njegovane kose. Pored toga, šećer će osigurati dublje i temeljnije pranje i omogućiti regeneratoru da prodre dublje i bolje nahrani samu kosu.

Ipak, pazite da ne preterujete sa samom procedurom jer se koža glave može brzo isušiti. Najbolje bi bilo da piling ponovite nakon svakog 4. pranja i sigurno ćete primjetiti rezultate, piše Elle.