in

Koliko vremena možete koristiti jedan beauty blender?

Foto: Envato

Kao i kozmetički proizvodi, spužvice za šminku imaju rok trajanja i taj rok ne treba nikako zanemariti. Zbog toga je jako važno da ih redovno perete i na vrijeme zamijenite novim. More

Beauty blendere trebalo bi redovno da perete i mijenjate na svaka tri mjeseca. U idealnom slučaju, trebalo bi da peremo spužvice nakon svake upotrebe da bismo izbjegli nakupljanje bakterija.

Spužvice se pune ćelijama kože i bakterije se mogu namnožiti na tom području. A taj prekomjerni rast, ako se ne primijeti, može da iritira kožu. Ako postoje potencijalni alergeni koji ostaju u spužvici nakon nanošenja šminke, onda je moguće da bi ponovljeni kontakt mogao dovesti do upalnog osipa. Ovo su znaci da je vašoj spužvici za nanošenje pudera istekao rok i da je vrijeme da se mijenja.

Prošlo je tri mjeseca

Pravilo tri mjeseca se odnosi na vijek trajanja beauty blendera. Naravno, ovo zavisi od toga koliko ga često koristite. Ako ste tip koji se šminka svakog dana, možda ćete morati da kupite novi prije nego što vaš trenutni “napuni” tri mjeseca. S druge strane, ako ga jedva koristite, možete mu produžiti životni vijek na nešto više od tri mjeseca.

Vaš beauty blender izgleda “istrošeno”

Možda je to “izdržljiva” spužvica, ali nakon mnogo korištenja i pranja, doći će do toga da će se ljuštiti, pocijepati ili izgubiti oblik. Također, ako počnete da vidite da njegova prirodna boja blijedi, to je znak da trebate da ga zamijenite. Korištenje deformisane spužvice potpuno poništava njegovu svrhu, jer je njegov oblik jajeta jedan od kvaliteta koji ga čini tako efikasnim.

Izbijanje mitesera i bubuljica

Sve što počinje da izaziva izbijanje na koži znak je za uzbunu. Ako ste bili rigorozni i istrajni u svojoj rutini njege kože ili ne možete da pripišete iznenadnu pojavu bubuljica hormonskim promjenama u tijelu, onda je možda glavni krivac nakupljanje bakterija u vašoj spužvici, prenosi ljepotaizdravlje.ba.