in

Makeup savjeti: Kako našminkati smeđe oči?

Foto: Envato

Imate smeđe oči, ali niste baš vjesti u izboru boja i načina njihovog šminkanja? More

Evo nekoliko ideja onih kojima je zanimanje šminkanje:

Ljubičasti smokey eyes

Sjajan način za isticanje očiju je korištenje sjene čija je boja na suprotnoj strani u krugu boja. S obzirom na to da se nasuprot smeđe boje nalaze ljubičasti tonovi, za postizanje ljubičastog smokey eyes looka možete koristiti nijanse od svijetloljubičaste do boje patlidžana, a sve uokviriti crnim tušem ili olovkom za oči. Purpurni smokey eye look najljepše pristaje brinetama blijede puti.

Zlatni glitter s crnim potpisom

Crna i zlatna moćna su kombinacija. Zlatna boja ističe tačkice u smeđim zjenicama, a crna daje snažan kontrast očima boje lješnika. Za postizanje ovakvog looka trebat će vam pigmentirana zlatna sjena s mikro šljokicama i sivo-crni tuš za oči. Ovaj svjetlucavi look klasične kombinacije boja uglavnom pristaje svim tonovima kože, dok će plavokosim ženama posebno lijepo istaknuti smeđe oči.

Sirena look

Plava, zelena i ljubičasta prekrasna su sinergija boja koja asocira na sirene. Ove nijanse stvaraju čaroban look i ističu ljepotu smeđih očiju. Za kreiranje ovog izgleda, odaberite sjene kremaste teksture sa svjetlucavim završetkom. Sirena look jedan je od najboljih izbora za sve tonove kože.

Bronzana božica

Sjene u bronzanim nijansama snažno uokviruju i naglašavaju smeđe oči. Ističu zlatno-žute tačkice u zjenicama boje lješnika i postižu izvrstan look za sve prilike. Potrebna vam je paleta bronzanih i bakrenih sjena i tamni tuš za oči. Look bronzane božice najljepši je odabir za žene s toplom nijansom tena ili tamnopute.

Crni smokey eyes

Nikad ne možete pogriješiti tamnim smokey eye lookom. Intenzitet crne će definitivno istaknuti svaku nijansu smeđih očiju jer ovaj klasičan makeup za oči pruža snažan kontrast toplim bojama vaših zjenica. Najljepše će pristajati ženama svijetle puti i s toplijim tonovima kože, prenosi faktor.ba.