in

Mala tajna svake žene: Depilirano intimno područje

Foto: Envato

Uz naše savjete uklonite dlačice na intimnom području učinkovito ali nježno i bez iritacija. More

Prije više hiljada godina u mnogim su se drevnim kulturama žene i muškarci posvetili djelomičnom ili potpunom uklanjanju dlačica sa tijela, s posebnom pažnjom na područja pazuha i genitalija. Pozadina toga bila je želja za postizanjem individualne fizičke harizme i individualnosti, motiv koji se nije promijenio puno ni tada ni sada.

Mnogo je praktičnih i estetskih razloga u korist depilacije intimnog područja za žene. Neke se žene jednostavno osjećaju ugodnije i privlačnije potpuno bez dlačica ili s umjetnički stiliziranim intimnim područjem, a nekima je dovoljno samo zadržati urednu bikini zonu bez suvišnih dlačica. Ono što raduje je što postoje brojne metode, pomagala i proizvodi kako biste to postigli, a koje možete koristiti prema svojim osobnim željama i preferencijama. Brijanje ženskog intimnog područja uz pomoć električnog brijača ili vlažnih oštrica brijača nalazi se na samom vrhu liste popularnosti.

Koji je brijač najbolji za intimno područje žena?

Odgovor je: dobro je ono s čime se osobno najbolje slažete. Sve je samo pitanje osobnog ukusa? Ne baš. Budući da odabir odgovarajuće metode ovisi o tome čemu “žena” pridaje najveću važnost prilikom depilacije genitalnog područja.

Vlažno brijanje brijačem najtemeljitija je metoda za intimno brijanje. Oštricom obično morate nekoliko puta prelaziti istim dijelovima kože, što uklanja i najsitnije dlačice, ali može i iritirati kožu. Taj se učinak može ublažiti tuširanjem ili kupanjem prije brijanja. Topla voda omekšat će stidne dlake, što kasnije olakšava njihovo uklanjanje.

Faktor vremena obično govori u prilog suhog brijanja. Brijanje intimnog područja električnim aparatom prvi je odabir žena koje nemaju dovoljno vremena. Nedostatak ove metode: nije moguće u potpunosti ukloniti sve dlačice.

Mnoge žene zato odabiru kombiniranu metodu. Jer, za njih je brijanje intimnih dijelova često dio opsežnog rituala njege tijela za koji im također treba puno vremena. Između ostalog, izbor pada i na brijanje električnim aparatima za brijanje intimnog područja

Sedam praktičnih savjeta intimnog brijanja

Svako ko želi saznati više o temi intimnog brijanja zadivit će se. Raspon od potpunog obrijanog ženskog intimnog područja preko raznih modernih intimnih frizura do prirodnih varijanti je širok i raznolik. Sve ono što se vama sviđa je lijepo, moto je naših savremenika, piše dm.

Što god odabrali, poželjno je slijediti nekoliko osnovnih pravila.

  1. Ne žurite! Nikada ne biste trebali brijati intimno područje pod vremenskim pritiskom. Genitalno područje žene izuzetno je osjetljivo, pa nježna koža mora biti što manje nadražena ili ozlijeđena. Male rane mogu se neugodno zaraziti, a urasle dlake ili prištići u intimnom području žene dosadne su nuspojave koje se, međutim, mogu izbjeći.
  2. Nastavite u fazama! Najbolje je duge dlačice prvo podrezati škarama ili trimerom prije nego što podignete brijač. To sprječava začepljenje ili prerano otupljivanje britvica, a također pojednostavnjuje upotrebu.
  3. Gel za brijanje ili pjena za brijanje olakšavaju brijanje intimnog područja! Ovi proizvodi omekšavaju stidne dlake i pripremaju ih za brijanje. Uz to, zahvaljujući filmu koji nastaje, oštrica lakše klizi preko kože. Uvijek se brijte u smjeru rasta dlaka! To sprječava iritaciju kože i prateće crvenilo i prištiće u intimnom području žene.
  4. Redovno mijenjajte oštrice britvice! Neovisno o tome brijete li se električnom ili mokrom britvicom: Tupe oštrice zbog dodatnog trenja nepotrebno iritiraju osjetljivu kožu u području genitalija, pa ona neugodno reagira.
  5. Zategnite kožu tokom brijanja! Oštrica tako može lakše kliziti po koži, a rizik od posjekotina smanjen je na minimum.
  6. Oslonite se na posebnu njegu kože nakon depilacije intimnog područja! Nakon brijanja, kožu je dobro ispirati hladnom vodom koja skuplja kožu i omogućuje joj brži oporavak od postupka. To ujedno sprječava pojavu akni i crvenila. Zatim nanesite prikladni losion za njegu kožu.
  7. Spriječite urasle dlake! Urasle dlake relativno su česta nuspojava intimnog brijanja kod žena. Možete ih spriječiti pilingom kože. Piling uklanja mrtve stanice kože i olakšava ponovni rast dlačica. Oštra oštrica britve također smanjuje rizik od nastanka uraslih dlačica.

Ostale metode uklanjanja dlačica u intimnom području žene

Metodama depilacije stidne dlake također se vrlo učinkovito uklanjanju. Najčešće (hladnim ili toplim) voskom ili pomoću šećerne paste. Vosak ili šećerna pasta nanose se na kožu, a zatim se dlačice trzajem suprotnim od smjera njihova rasta izvlače – bolno, ali vrlo učinkovito. Slično je i s epilacijom, kada se dlačice uklanjanju pomoću električnog epilatora.

Metoda uklanjanja dlačica pomoću kreme za depilaciju intimnog područja, koja istodobno njeguje kožu u intimnom području, puno je ugodnija.