in

NA KOJI NAČIN SE TREBA UDVARATI OSOBI U ZNAKU BIKA

Bik Taurus – Bik (od 21.04. do 22.05.) Psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti Bika Osobu rođenu u znaku Bika je lako prepoznati već na prvi ili “blic” pogled. U odnosu na ostale pripadnike zodijaka Bikovi se izdvajaju ili prepoznaju po svojoj zavodljivoj i po malo ćudljivoj prirodi. Dakle, oni se ističu po svome ponašanju ili […] More

Bik

Taurus – Bik
(od 21.04. do 22.05.)

Psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti Bika

Osobu rođenu u znaku Bika je lako prepoznati već na prvi ili “blic” pogled. U odnosu na ostale pripadnike zodijaka Bikovi se izdvajaju ili prepoznaju po svojoj zavodljivoj i po malo ćudljivoj prirodi. Dakle, oni se ističu po svome ponašanju ili temperamentu i naročito na osnovu svog fizičkog izgleda.

Bikovi djeluju vrlo prijatno, srdačno i dopadljivo na širu okolinu. Zatim, Bikovi posjeduju smisao za dobar ukus i naglašenu potrebu za uživanjem ili za komformizmom. To su osobe koje “kategorično drže do svojih principa”, a oni ih često navode na raznovrsna zadovoljstva bilo da je riječ o nekom čulnom, estetskom ili o materijalnom potkrepljenju.

U osnovi osobe u znaku Bika posjeduju senzualnu prirodu, koja ima velike prohtjeve u svemu onome što pothranjuje njihova čula ili emocije. Međutim, istovremeno treba naglasiti da su Bikovi po svojoj prirodi veoma podložni i materijalnom carstvu – njihove aspiracije predstavljaju kombinaciju hedonističkih potreba i komformističkog užitka.

Naime, da bi jedan tipičan Bik došao do svog emotivnog zadovoljstva ili do vrhunca, potrebno je prethodno da osjeti materijalnu sigurnost u prijatnom, lijepom i udobnom okruženju. Jer, Bik je konformista koji zna da uživa punim plućima i zbog toga pažljivo čuva svoje “malo-veliko carstvo”.

Poznato je da njihova odanost tradiciji ili porodičnom životu i naročito privrženost ljubavnom partneru predstavljaju velike vrline. Ipak, ne treba zaboraviti da je Bik praktičar koji – čvrsto i sa obje noge stoji na signurnom postolju. Takođe je važno da to postolje mora biti veoma skupocjeno, jer ukoliko je Bik okružen sjajem i luksuzom i ukoliko uživa u raskoši – postoji i dobar preduslov za ljubavnim blagostanjem.

Zatim, prvi utisak o njima može biti veoma varljiv – jer, prividno se čini da su njihova romantičnost, senzitivnost i izlivi emocija kontrolisane ili pravilno dozirane. Ipak, ne treba se zavaravati i zaboraviti na pravilo: da Bik “navodno” sve drži pod svojom kontrolom, dok u jednom trenutku ne izgubi svoju kontrolu i onda na površinu izbija njegova razorana energija, destruktivna crta ili ona rušilacka snaga. Sreća je što se takve situacije ne dešavaju često, kao i što relativno brzo prolaze.

Uostalom, Bikovi posjeduju inertnu prirodu i imaju naglašenu potrebu da se dopadaju drugima, zato oni ne preuzimaju inicijativu već sebe predstavljaju i pokazuju u najlepšem svjetlu. Zaključak je da osobe u znaku Bika svjesno ili nesvjesno očekuju od svoje okoline različite signale, poruke, udvaranje ili inicijativu.

Oni zaista umiju da uživaju u svemu što je lijepo i zbog toga sva njihova čula su veoma izražena, a afiniteti, intersovanja ili apetiti su ponekad neumjereni.

Postoji sjajna anegdota u vidu komentara koji na dobar način ilustruje njihov psihološki profil i karakter, zatim njihov stil izražavanja, ćud i ponašanje – Čovjek (Bik) objašnjava prijatelju glavni razlog svog nedavnog ljubavnog brodoloma: “Znaš, čim sam shvatio da Ona intenzivno razmišlja o drugom muškarcu, tu je bio kraj svega.

Pri tome, još samo da je pomislila da me prevari, to bi bio “pokolj”, a tek da me je stvarno prevarila – onda bi bio “kraj svijeta”, bar za nju”!

Dakle, važne osobine koje odslikavaju njihov psihološki profil su: naglašena emotivnost, ali i ljubomora, kao i posesivnost koju uvijek izražavaju – kada im neko ili nešto “pripada”.

Ukoliko je riječ o tipičnom predstavniku ovog znaka, savršeno Vam mora biti jasno da kod Bikova nema tolerancije na temu koketiranja ili emotivne i seksualne slobode. Znači, nemojte se “igrati vatrom” i nemojte činiti nešto što će Vam biti zabranjeno čak i u mislima!

Na koji način se treba udvarati osobi u znaku Bika

Učinite to na neki diskretniji način, indirektno i suptilno. Pri tome, nemojte zaboraviti na razlčite poklone, kao i na brojna pravila o lijepom ponašanju. Poenta je u tome da morate ostaviti veliki utisak, ali ne samo svojom pojavom već i različitim manirima ili ukazanom pažnjom.

U tom smislu možete biti sigurni da se Vaša pažnja “meri” – ne samo lijepim riječima, već i kroz različite “vrijedne” ili skupocjene poklone, sitnice i darove.

Šta je ono što partner osobe rođene u znaku Bika obavezno mora da zna

Za početak – Vi ste izuzetno pouzdana osoba, koja svoje emocije i strasti drži pod strogom kontrolom. Uostalom, Vi posjedujete kvalitete koji su veoma uočljivi već na prvi pogled, tako da od svoje okoline očekujete reakciju, signal ili iskrene komplimente.

Uvijek kada se nalazite u društvu suprotnog pola, osoba koja Vam se udvara na indirektan način treba da Vam da do znanja da joj se dopadate, kao i da Vam uputi neku ljubavnu poruku ili signal. Naravno uvijek kada se nalazite u društvu (ovo naročito važi za muškarce) Vi imate dominantnu ulogu, a Vaša partnerka je ta koja pokorno i vjerno prati Vaš korak.

Zatim, Vi ste osoba koja izuzetno drži do vjernosti, do istine i do tradicionalnih uloga. Ukoliko neko ili nešto poljulja Vaše poverenje u ljubavnog partnera, onda je to zaista veliki problem koji može da dovede i do ljubavnog razlaza.

Jedno od osnovnih pravila je: da su Bikovi veoma tradicionalni, kao i da im apsolutno nedostaje tolerancija ili sluh za “ljubavnu prevaru”. Odnosno, po tom pitanju muškarci čak spadaju u najtežu kategoriju i zbog toga morate strogo poštovati njihov kodeks časti!