in

Na ovaj način možete skinuti trajni lak kod kuće

Foto: Envato

U nastavku saznajte kako ukloniti trajni lak, a da pritom sačuvate nokte. More

Trajni lak sve je popularniji tretman na koji se mnoge žene odlučuju iz praktičnih razloga. Uz današnji tempo života većina nas ne stigne svake sedmice uzeti sat ili dva vremena za oblikovanje i uređivanje noktiju. Zato je izmišljen trajni lak kao manje štetna alternativa geliranim noktima.

Ipak, mnogi se susreću s problemima kada je isti potrebno skinuti.

Trajni lak odličan je ako nemate vremena brinuti se o svojim noktima ili ih ne volite lakirati. Svima se barem jednom dogodilo da savršeno nalakiraju nokte, možda čak i više slojeva, a onda zapnu za odjeću ili kakav predmet što uništi sav trud. Ukoliko ste jedna od onih koja se odlučila na trajni lak, potrebno je znati ga očuvati, a zatim i skinuti ako nemate vremena za posjet kozmetičkom salonu.

Kada govorimo o trajnom laku, riječ je o minimalno tri sloja laka, idealno četiri sloja za što duže trajanje. Prvo se nanosi baza, zatim dva sloja laka u odabranoj boji, a potom se stavlja završni sloj koji čuva boju i daje sjaj.

Kako je trajni lak napravljen da traje, nije ga baš lako skinuti te ga trljanje acetonom neće ukloniti. U nastavku saznajte kako ukloniti trajni lak, a da pritom sačuvate nokte.

Skidanje trajnog laka

Prilikom skidanja neće pomoći odstranjivač laka koji možete kupiti u svakoj trgovini. Za skidanje se opremite dobrom turpijom za nokte i 100 %-tnim acetonom. Nažalost, aceton će isušiti nokte i obavezno je dobro njegovati nokte nakon skidanja.

Evo kako skinuti trajni lak u tri koraka:

Kako bi aceton uopće mogao djelovati, potrebno je turpijom skinuti zaštitni gornji sloj. Jednostavno turpijajte nokte dok ne matirate površinu nokta i uklonite sav sjaj, ali pripazite da ne oštetite sam nokat.

Nakon što ste sve nokte matirali, uzmite 100 %-tni aceton ili odstranjivač trajnog laka za nokte. Natopite pamučni tufer acetonom i prislonite ga na nokat, zatim omotajte aluminijskom folijom.

Foliju i aceton ostavite da djeluju 10-ak minuta. Uklonite foliju i tufer te lagano sastružite lak s nokta (on bi se već trebao početi guliti).

Ako se lak ne može skinuti, ponovite postupak s folijom umjesto da ga jače stružete i oštetite. Postupak ponovite na svakom noktu dok u potpunosti ne uklonite trajni lak, piše Kreni zdravo.

Nakon skidanja trajnog laka nokti i kožica oko noktiju bit će isušeni zbog dugotrajnog izlaganja acetonu. Kako biste ih što bolje oporavili, natopite ih u maslinovom ili nekom drugom hladno prešanom ulju, a sljedećih nekoliko dana posebnu pozornost obratite na hidrataciju noktiju.