in

(OVAN) KAKO HOROSKOPSKI ZNAK ODREĐUJE PSIHOLOŠKE KARAKTERISTIKE I LJUBAVNE SKLONOSTI

Ovan Aries – Ovan (od 22.03. do 20.04.) Psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti Ovna Osobe rođene u ovom znaku već na prvi pogled, odnosno prilikom prvog susreta, znaju da se nametnu i ostavljaju utisak na okolinu. Njihov fizički izgled, ponašanje i stil izražavanja su glavni aduti koje Ovan često koristiti prilikom susreta sa različitim osobama. […] More

Ovan

Aries – Ovan
(od 22.03. do 20.04.)

Psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti Ovna

Osobe rođene u ovom znaku već na prvi pogled, odnosno prilikom prvog susreta, znaju da se nametnu i ostavljaju utisak na okolinu. Njihov fizički izgled, ponašanje i stil izražavanja su glavni aduti koje Ovan često koristiti prilikom susreta sa različitim osobama.

Međutim, treba naglasiti da oni to uglavnom čine spontano i nesvjesno, kao i bez određene ili smišljene strategije. Odnosno, tipičan predstavnik ovog znaka ponaša se vrlo spontano, iskreno, čulno i shodno svom primarnom impulsu. Naime, poznato je da Ovnovi posjeduju veoma energičnu prirodu i skoro “neukrotivu ćud”.

Ovan teži čulnom zadovoljstvu, energičnim vezama i potrebi za dominacijom, bilo da je riječ o ljubavnom partneru ili o nekoj drugoj osobi prema kojoj osjećaju emotivnu naklonost.

Njihove strasti se razbuktavaju vrlo burno, lako i ubrzano, tako da je veoma važan onaj početni impuls, prvi utisak ili samo “fluid” i elektricitet koji prašti u vazduhu. Naravno, zbog toga oni najcčešće djeluju veoma nestrpljivo i ubrzano, ili čak i “nasrtljivo” u društvu osobe koja im se dopada.

Ovan ima dovoljno hrabrosti i smjelosti da slobodno izrazi svoja osjećanja bez ustručavanja i lažnih obzira. Pri tome, na veoma direktan i otvoren način izražava i svoje simpatije ili antipatije prema određenim osobama. Znači, svojoj okolini otvoreno daje do znanja ko mu se dopada, a narocito ko mu se ne dopada.

Postoji sjajna anegdota koja ilustruje njegov psihološki profil i karakter, zatim stil izražavanja, ćud i ponašanje. Nakon dugogodišnjeg zajedničkog života sa jednim Ovnom, žena objašnjava prijateljici svoje impresije i fascinaciju: “Znaš, On (Ovan) je vrlo muževan, ali je istovremeno i vrlo infantilan. On umije da bude veliki zaštitinik, ali je i veliko dijete. I ono što je najvažnije – On me voli ‘do bola’, ‘do posljednjeg daha!’ U poređenju sa njim, svi drugi su tako bledunjavi i prozračni”.

Zaista, njihovom prirodom, kao i njihovim emocijama gospodare veoma jake strasti – to je ono prvo ili osnovno potkrepljenje koje oni treba da osjete kod osobe koja im se dopada.

Ukoliko neko ne uzburkava njihove vrele emocije već na samom startu, onda nema ni govora o ljubavnoj priči. Ovan doista može biti veoma romantičan, interesantan, duhovit, šarmantan, nježan, čak i tip sanjalice, ali samo nakon čulnog potkrepljenja.

Na koji način se treba udvarati osobi u znaku Ovna

Prije svega, ljubavna igra ili zavođenje mora biti vrlo iskreno, otvoreno i spontano. Ali, najvažnije pravilo glasi: dozvolite Ovnu da se udvara Vama, ili ukoliko ste dovoljno vješti i lukavi, onda navedite i zavedite Ovna, da se on udvara Vama! Poenta je u tome da Vi uvijek morate biti “ljubavni plijen”, a Ovan je uvijek “ljubavni osvajač”, bez obzira da li je riječ o muškarcu ili o ženi.

Šta je ono što partner osobe rođene u znaku Ovna obavezno mora da zna

Vrlo ljubomorni, i u izvjesnom smislu, infantilni ili posesivni. Vama ne treba prkositi i, naročito, ne treba iskušavati Vašu toleranciju.

Važno upozorenje je: obavezno treba izbjegavati različite obračune, jer Ovan u naletu ruši sve ispred sebe, a uz to, ukoliko mu se nametnete kao “protivnik” ili rival, onda morate znati da Ovan ne mari mnogo za slabijeg od sebe. Uostalom, čućete odgovor: “da ono što ste tražili – to ste i dobili”.

Ovnu treba prepustiti dominantnu ulogu, a to pravilo naročito važi pred spoljašnjim svijetom. Dakle, važno je da neprekidno inspirišete svog Ovna na različite izazove i uzbudljive zabave ili na ljubavne igre.

Problem koji Vama svakako zadaje veliku glavobolju je to što Vašeg Ovna najviše uzbuđuje početak ljubavne romanse, čar neodoljivog izazova u kombinaciji sa nekim novim iskustvom, kao i neke “zabranjene ljubavne igre”.