in ,

Ovo su tajne čiste i njegovane kože djevojaka sa područja Skandinavije

Foto: Envato

U nastavku otkrivamo četiri beauty tajne njihove njege i ljepote. More

Nepretenciozni modni stil Skandinavki i njihov odnos prema svemu su vrijedni divljenja i inspiracije. Od legendarnih ikona stila do svakodnevnih žena, Skandinavke se brinu o sebi kako bi poboljšale svoje zdravlje, kako bi izgledale i osjećale se lijepo.

U nastavku otkrivamo četiri beauty tajne njihove njege i ljepote.

1. Umirujući tretmani

U Danskoj, glavnu riječ vode umirujući tretmani. Prvi je tretman očiju kamilicom, a drugi tretman parom lavande za cijelo lice. Možete ih isprobati kod kuće: namočite kesice čaja u hladnu vodu na minut-dva, stavite ih na područje oko očiju na oko 10 do 15 minuta, prije nego što započnete rutinu nijege kože.

2. Sastojci lokalnog porijekla

Možda nismo mogli svi da odrastemo u nekom danskom selu, okruženom bujnom prirodom punom antioksidanata i hranljivih sastojaka, ali ono što možemo jeste da biramo sastojke lokalnog porijekla. Naš region pun je bogatih prirodnih resursa, birajte organske namirnice: sok od breze, suncokret, pečurke, med, lan…

3. Pospješite cirkulaciju

U rutini ljepote skandi devojaka uobičajeno je da se poveća cirkulacija kako bi se poboljšalo opšte zdravlje kože. To možete da uradite laganom masažom lica bademovim uljem prije pilinga, kako bi koža bila blistavija. Neka pokreti budu čvrsti i kružni, prema gore i ka spolja.

4. Hygge

Skandinavke se kunu u hygge filozofiju koja se zasniva na tome da je sve u stvaranju prijatne atmosfere za sebe. Oni posvećuju posebno vrijeme za wellness, krepljenje duše i tijela, a omiljene aktivnosti su im ledeno kupanje, saune i biciklizam. Hygge se odnosi i na minimalističko korišćenje kozmetičkih proizvoda, kako bi briga o sebi bila uživanje, a ne posao, prenosi radiosarajevo.ba.