in

Pametni sat je idealan modni detalj i ima brojne funkcionalne prednosti: Pogledajte koje

Foto: Envato

Današnja suvremena tehnologija oduševljava svojim elegantnim i praktičnim rješenjima koja nam olakšavaju svakodnevni život. More

Jedna od takvih inovacija su i pametni satovi koji su besprijekoran spoj tehnologije i mode. Tako u jednom uređaju dobivate predivan modni dodatak uz koji ćete sigurno biti primijećeni, ali i iznimno korisnog multimedijalnog pomoćnika koji će vas oduševiti raznolikim funkcijama.

Na koje načine možete koristiti pametni sat?

Pametni sat će vas osim izgledom oduševiti i bezbrojnim funkcijama koje će vam uistinu olakšati svakodnevni život. Tako sa svojim pametnim satom možete telefonirati i primati pozive, čitati i slati SMS poruke i e-poštu, slušati glazbu, provjeravati obavijesti, koristiti aplikacije kao što su karte za navigaciju, kalkulator ili kompas, pratiti vlastitu kondiciju uz pomoć mjerača broja koraka i potrošenih kalorija, pratit svoj ciklus spavanja i još mnogo toga. Svakako povežite svoj pametni sat sa svojim pametnim telefonom kako biste bili sigurni da uživate u svim prednostima koje vam nudi.

Pametni sat je odličan i za vaše zdravlje

Današnji tempo života je ubrzan i ponekad poprilično stresan, zato uz svoj pametni sat možete dovesti više reda u svoj život i posljedično blagotvorno utjecati na svoje zdravlje i raspoloženje. Kada neprestano trčimo uokolo, bavimo se stvarima poput prometa, poslovnih obaveza, planiramo stvari za druge ljude u našem životu i pokušavamo vježbati, zdravo se hraniti i dovoljno spavati, ponekad zaboravimo jednostavno stati i udahnuti.

Danas postoje aplikacije koje su unaprijed instalirane na nekim pametnim satovima i šalju vam podsjetnike da zastanete i udahnete. Neke od tih aplikacija uključuju opcije poput postavljanja koliko puta vam sat šalje podsjetnike svaki dan da stanete i udahnete te vođene prakse disanja koje mogu trajati od 1 do 5 minuta kako bi vam pomogle da se smirite, opustite i zakoračite u sadašnji trenutak. Bilo da znate da ste skloni izbezumiti se tijekom stresnih trenutaka ili općenito ostajete pribrani, mali podsjetnici tijekom dana da nastavite disati u pozadini mogu pomoći u smanjenju razine stresa. Kada stanete i udahnete, također možete pomoći vlastitom tijelu u smanjenju otkucaja srca ako se osjećate kao da trčite maraton, čak i kada samo hodate do druge sobe.

Jednostavno i efikasno čišćenje tastature

Pametni sat je fantastičan suputnik jer će vas usmjeravati različitim vibracijama na vašem zapešću kako bi vam rekao trebate li skrenuti desno ili lijevo kada slijedite upute. Umjesto stalnog gledanja u pametni telefon, u mogućnosti ste slijediti nevidljivi vodič koji vas obavještava kamo ići. Podignite pogled i uživajte u krajoliku umjesto da buljite u kartu. Brojni poznati proizvođači pametnih satova kao što su Apple ili Huawei nude fantastične aplikacije koje će vam olakšati putovanja i svakako poboljšati vaše iskustvo.

Također, pametni sat je odličan pomoćnik ako slučajno izgubite neki važni predmet. Kao što dobro znate, gubitak telefona ili ključeva izuzetno je frustrirajuće iskustvo. Čini se da se to uvijek događa prije neke važne prilike na koju jednostavno ne smijemo zakasniti ili na putovanju za koje ste se odlučili jer se želite odmoriti.

Srećom, pametni sat može ovu neugodnost sasvim popraviti. Većina pametnih satova ima opciju za pronalaženje telefona. Tako sa svojim pametnim satom možete povezati svoj telefon ili bilo koji uređaj i moći ćete ga pronaći putem sata kad god poželite, piše siadizajn.ba.