in

Pet korisnih savjeta za pravilno nanošenje kreme oko očiju

Foto: Envato

Koža oko očiju je delikatna i osjetljiva i zato zahtijeva posebne proizvode, ali i posebnu pažnju sa vaše strane. Kako bi krema imala svoj potpuni efekat, a vaše oči bile pošteđene iritacije, bilo bi dobro da se pridržavate ovih savjeta… More

Olabavite ruku

Ako ste ovo već čuli, to je zato što se radi o najvažnijem aspektu nanošenja kreme: tehnici. Ne budite teške ruke kada je u pitanju krema za podočnjake. Upotrijebite vrhove prstiju i nježne pokrete od sredine oka ka spolja. Idealno je da koristite prstenjak, jer su mišići na njemu generalno slabiji, pa ćete smanjiti vjerovatnoću za previše grubo razmazivanje, koje bi moglo da izazove iritaciju ili suzne oči.

Red i disciplina

Nanošenje kreme u pogrešnoj fazi vaše beauty rutine, može biti odlučujući faktor. Cilj je da koža na pravi način upije sve proizvode, kako bi se magija dogodila ispod površine. Pravilo glasi da proizvode treba nanositi počevši od onih sa laganijom teksturom, do onih sa težom. Zato, ako je vam je krema za područje oko očiju gušća i bogatija od one za lice, nanesite je poslije. Ako je formula laganija od seruma, nanesite je prije.

Kontrola količine

Ne pretjerujte s kremom. Količina koja vam stane na mali prst je sasvim dovoljna. Ako i poslije nježne masaže ima viška kreme, onda sljedeći put upotrijebite još manje, prenosi ljepotaizdravlje.ba.

Spoljna ivica

Kada nanosite kremu, važno je da ne zapostavite određena područja, koja su vrlo podložna promjenama tokom starenja. Ivica oka je dio na kome će se bore prve pokazati, a ipak, mnogi je nesmotreno preskaču. Nanesite kremu gotovo do ivice kose, bez bojazni. Neće škoditi ni ako produžite malo ispod ivice podočnjaka, do obraza, na kojima je koža takođe delikatna.

Unutrašnja ivica

Jedna stvar o kojoj bi trebalo da pazite jeste da ne nanesete kremu previše blizu očne jabučice. Krema će se tokom dana topiti i mogla bi da dospije u oko, što može da izazove iritacije, uprkos tome što su formule oftalmološki testirane.