in

PRED NAMA JE DUG PERIOD VELIKIH IZAZOVA DO 2023: PROMENE KOJE SU U NAJAVI PRETE DA SE REALIZUJU PRISILOM

Jednom znaku ovih dana ne cvetaju ruže. Izložen je neprijatnom aspektu koji tranzitni Uran pravi sa Saturnom. Iako smo svi, kolektivno, izloženi teškim aspektima, osobe rođene u tom znaku ovo osećaju direktno na svojoj koži. Promene koje su u najavi, ukoliko ne budu dobrovoljno sprovedene, prete da se realizuju prisilom. Drugim rečima, pred Bikovima su […] More

Jednom znaku ovih dana ne cvetaju ruže. Izložen je neprijatnom aspektu koji tranzitni Uran pravi sa Saturnom. Iako smo svi, kolektivno, izloženi teškim aspektima, osobe rođene u tom znaku ovo osećaju direktno na svojoj koži.

Promene koje su u najavi, ukoliko ne budu dobrovoljno sprovedene, prete da se realizuju prisilom. Drugim rečima, pred Bikovima su tri godine velikih turbulencija, a dašak vetra koji to najavljuje upravo je ovih dana dunuo.

Govorimo o Biku. Treba naglasiti da Bik ne predstavlja samo osobu koja je rođena u tom znaku. On predstavlja sav princip na zemlji kojim on vlada. Hrana, bankarstvo, novac, ekonomija, priroda, biljke… U međuljudskim odnosima predstavlja fizički kontakt, dodir. Muziku, veselje, uživanje.

Neverovatno je do kojih se detalja priroda poigrala, pa nas je dovela u situaciju koja nalaže da od svega nabrojanog moramo trenutno da se ogradimo. Tranzitni Saturn u Vodoliji pravi kvadrat prema Uranu u Biku – Saturn u Vodoliji je zabrana, a vladar Vodolije Uran ukazuje na to da je predmet zabrane sve što je iz simbolike Bika.

Dakle, sve što predstavlja ovaj znak nalazi se pred istorijskom prekretnicom. Po mišljenju brojnih astrologa Bik predstavljai planetu Zemlju, pa ako bismo i to uzeli u obzir, trenutno smo globalno izloženi tranzitu koji je zaustavio sve, a koji će zauvek promeniti način života.

S jedne strane, to je dobra vest, jer će se planeta preporoditi, piše Astrolog Suzana Ban za Večernje Novosti. Ipak, s druge strane gledano, dužina trajanja neprijatnog tranzita ukazuje na to da će nam biti potrebno mnogo strpljenja kako bismo kroz ovaj period prošli sa što manje posledica.

Krajnji ishod svega što je krenulo od marta ove godine čeka nas tek 2023. godine. Pred nama su godine ozbiljnih izazova i potpunog, korenitog, preraspoređivanja svega što na zemlji predstavlja život. Zdravstvo, finansije, ekonomija, tehnologija… U ovoj fazi tranzita situacija će se privremeno stabilizovati tokom leta, a od jeseni, naročito od decembra, planetarno nas očekuju novi izazovi.

Na ličnom nivou Bik predstavlja osobe koje su s obe noge na zemlji, materijalno opredeljene, samosvesne, istrajne, pa čak i tvrdoglave, jer ih odlikuje nepromenljivost koja, istovremeno, pored sve lepote jedne stamenosti, može da postane i najveća mana.

Ovaj znak, osim što vlada hranom i hedonističkim načinom života, vlada i pevanjem, muzikom i plesom. Pa stoga nije čudno da upravo među pripadnicima ovog znaka, kao i među onima kojima je ovaj znak naglašen u horoskopu, nalazimo najveći broj muzičara i veseljaka.

Nežan i romantičan, uživa u vođenju ljubavi uvek i svuda. Fizičke potrebe su mu velike, senzualan je, potvrdu ljubavi mora da dobija maženjem i milovanjem da bi bio siguran da je veza u redu. Najviše ceni partnera koji ima praktičan pogled na život kao i on, i koji se ne meša u njegove ciljeve. Ipak, bez obzira na svu senzualnost, materijalni aspekt u ljubavi igra veliku ulogu. Za partnera, najčešće, Bik bira osobu koja je situirana i ostvarena, jer bez obzira na svu ljubav, koja mu je važna, ona mora da se hrani i materijalnim. Svaka vrsta nemaštine baca ga u duboko nezadovoljstvo za koje će optužiti partnera.

Veliki je hedonista, uživa u dokolici i sklon je da se, bez razmišljanja, prepusti ovozemaljskim uživanjima.

Osobe rođene u ovom znaku ne vole bilo kakve apstraktne odnose. Veoma su direktne i praktične u odnosima sa ljudima, a od partnera očekuju doslednost i ispunjenje svake formalnosti. Zajedničko obedovanje je za njega pravi način da vreme provede sa voljenom osobom, jer centar svih odnosa – partnerskih, prijateljskih ili porodičnih – nalazi se za trpezarijskim stolom.

Prijatelji cene njegov istančan ukus u muzici i umetnosti. Čest je gost restorana, poznatih po dobrim specijalitetima i prijatnoj atmosferi. Ima onih koji ga optužuju da je materijalista, ali Bika to ne interesuje, jer se takvi ljudi kratko zadrže u njegovom životu. S druge strane, ako vas je prihvatio kao nekog svog, galantno će vas čašćavati i obasipati vrednim poklonima, jer to je njegov način da vam pokaže koliko vas voli.

Gurmanluk, hedonizam, muzika, piće, životni stil koji je naizgled simpatičan i opšteprihvaćen, može da bude “toksičan” za samog Bika. Neretko, obolevaju od posledica takvog života.

Kada sagledate sve osnovne osobine znaka Bika i to uporedite sa situacijom u kojoj se nalazimo, uvidećete do koje se mere priroda poigrala i zabranila sve što je na bikovskoj listi pobrojano.