in ,

Sedam rečenica koje žene i muškarci potpuno različito shvataju

Foto: Envato

Muškarci su direktniji od žena, i to je dokazana činjenica. More

Za razliku od nas koje uvijek razmišljamo o tome kako će naše riječi uticati na druge, oni uglavnom govore tačno ono što žele da kažu i uopšte ne pomišljaju da utkaju neko drugo značenje u ono što govore. Uglavnom, ali ne uvijek.

„Možemo li da razgovaramo o tome kasnije?“

Za muškarce, ova fraza nema konotaciju. Ako je zauzet, a vi ga gnjavite pitanjima o izboru odgovarajuće odjeće za veče, onda on zaista želi da kaže da nema vremena. Zato mu i nije jasno zašto ste se vi uvredili.

“Nije loše”

Oblačiš novu haljinu, prelepa si i prilaziš svom izabraniku, ali on se, umjesto zanosa, vatrometa i celog svijeta pred tvojim nogama, nevoljno otrgne od ekrana telefona i dobaci „nije loše“. Ali, on nije mislio ništa loše.

„Baš me briga“

Ako to doslovno dešifrujete, zvuči ovako:

– Pokušala si da mi preneseš jednu veoma važnu misao za tebe, ali, nažalost, ja sam potpuno neosjetljiv za to pitanje i neću da ulazim u detalje ovog slučaja, pa se snađi sama. Pa, stvar je u tome da on nekada jednostavno ne vidi zašto je vama nešto važno. Objasnite mu!

„Dušo, baš me briga, biraj sama!“

Ova naizgled bezopasna fraza prepuna je mora nagovještaja i hiljada misterija, ako pitate žene. A u stvari, sve je više nego prozaično. Muškarac vam ili potpuno vjeruje, ili jednostavno ne može da napravi izbor. „Izaberi sama“ znači „izaberi sama“!

„Kakva lepa/smešna/šarmantna devojka“

Ne paničite, on vas neće ostaviti zbog ove šarmantne dame. Muškarci često na žene gledaju kao na umjetničko djelo, lijepo, upečatljivo, ali daleko. Nećete biti ljubomorni na statuu Miloske Venere, zar ne?

„To nije ono što sam mislio!“

Ako završi raspravu sa vama ovom frazom, znajte da ste pobijedili, rekli ste tačno ono što mu je bilo u glavi. Sada će svi njegovi pokušaji da se opravda, izgledati dosadno i osuđeno na propast, jer se pokazalo da ste bili u pravu.

„To je muški posao“

Ne, ovo nije muška stvar, samo neko nije u stanju da objasni o čemu su cijelo veče pričali sa prijateljem ili šta je radio prošle sedmice. Ne brinite, nije uvijek nešto neprijatno ili veoma lično, vjerovatno je previše glupo da se kaže, piše lepotaizdravlje.rs.