in

Super trikovi za nanošenje eyelinera bez greške!

Foto: Envato

Želite li u samo par sekundi savladati tehniku iscrtavanja tuša po kapku, donosimo par trikova uz koje će vam linija uvijek ispasti savršeno! More

Tekući tuš, tuš za oči u gelu, tuš za oči u olovci… U kojem god obliku bio, ovaj beauty proizvod mnoge žene izbjegavaju jer smatraju kako ga ne znaju pravilno nanijeti, kako je taj korak kompliciran ili oduzima previše vremena. Želite li u samo par sekundi savladati tehniku iscrtavanja tuša po kapku, donosimo par trikova uz koje će vam linija uvijek ispasti savršeno!

Ako vam ruka nije dovoljno stabilna za nanošenje tuša, prvo liniju povucite olovkom. U ruci je prirodnije držati olovku nego tanki kist tuša. Zatim prođite po liniji tekućim tušem. Ako vam se ruka trese, samo naslonite lakat na stol, čvrsta površina smirit će vašu ruku.

Ravna i ujednačena linija na oba oka vam je prezahtjevna? Nanesite neurednu liniju na oko, a zatim higijenskim štapićima i micelarnom otopinom obrišite sav višak.

Na kapku nanesite tačkice koje ćete povezivati. Pripazite da točkice nisu prevelike, jer tada postoji mogućnost da će iskakati iz vaše linije.

Za mačkasti izgled oka posegnite za kašikom. Glavu kašike stavite na vanjski kuta oka i prema njoj nanesite liniju tušem. Vanjski rub povežite s kapkom i popunite prazninu. Linija će biti lagano zakrivljena, čime ćete dodatno naglasiti mističnost oka.

Za super ravne linije koristite rub vizitke. Čak i uz najnemirniju ruku, vaša linija će biti ravna.

Teško vam je odrediti jednako mjesto na kojem će završiti vrh vašeg eyelinera? Pogledajte se ravno u ogledalo i nanesite točku na oba oka i prema njima odredite završetak tuša.

Najlakši način za izvlačenje završetka tuša prema van je taj da samo pratite donju liniju kapka.

Poslije, kada se usavršite u nanošenju tuša, poigrajte se s oblicima i završecima. Za savršenu liniju eyelinera na očima potrebni su i kvalitetni proizvodi. Nosimo vam pregled tuševa za oči koji će brzo postati vaši najbolji saveznici u iscrtavanju linije eyelinera, prenosi beautiful.ba.