in

SUROVA ISTINA O TVOM ZNAKU: OVAN JE PROMISKUITETAN, BIK MANIPULATOR, RAK MELODRAMA…

VAGA Nevaljalci u koži Majke Tereze. Spasli bi ceo svet, prigrlili svu napuštenu decu na svoje grudi, nahranili sve gladne u Africi i gradili kuće u Japanu dok istovremeno svu radijaciju primaju na sebe. Klasične žrtve, uglavnom bez sposobnosti da se odupru. U grupama su moćni i zajedljivi, kao usamljeni su poput še*spirskih glumaca i […] More

VAGA

Nevaljalci u koži Majke Tereze. Spasli bi ceo svet, prigrlili svu napuštenu decu na svoje grudi, nahranili sve gladne u Africi i gradili kuće u Japanu dok istovremeno svu radijaciju primaju na sebe. Klasične žrtve, uglavnom bez sposobnosti da se odupru. U grupama su moćni i zajedljivi, kao usamljeni su poput še*spirskih glumaca i ličnosti iz Dikensovih romana – nežni, a mračni.

U stanju su da urade mnogo više nego svi ostali zajedno, ali teško da ikad išta čine za svoje dobro. Jače Vage dostižu zen kada se oslobode svih pomenutih stega, ali onda ćete vrlo lako postati zavisni od njih i nećete više ništa moći da odlučite bez njih, kao da vam je razum kompletno ispario. Zahvaljujući ovome su i dobili status najvećih zavodnika u horoskopu, što ne vredi baš mnogo, jerbo nisu verni.

Ne d’o bog: Da se vežete.

Kakva god ta veza bila, izgledaće kao da ste u braku. Po ceo dan će vam referisati šta rade, gde su bili, šta su imali za ručak i tako to. Ako idu na vikend u prirodu, znaćete. Ako idu na ručak kod bake, znaćete. I šta se onda desi? Napišete knjigu o njima i oni vas ubede da ste voajeri, a onda se pohvataju sa vašim rođakom, roditeljem, najboljim prijateljem i priča ponovo kreće.

ŠKORPIJA

Bombe spremne da eksplodiraju. Ne slažu se sa vašim neslaganjem s njima. Neće. Ne zanima ih. Ne žele, jer oni znaju bolje, znaju više i nemate pravo da ih napadate. Teška zlopamtila. Sećaju se dana kad ste im pocepali omiljenu slikovnicu i vrlo rado će vas oboriti na ispitu ili vam reći da niste za posao u njihovoj firmi. Ukoliko ih streljate pogledom, a prvi put ih vidite u životu; napraviće vam skandal i oboje ćete biti uhapšeni, prekoreni ili u ćošku, u zavisnosti od uzrasta.

Za razliku od Strelaca, prete otvoreno i kletve su im poprilično maštovite. Imaju spisak ljudi za koje misle da su kreteni, a veoma lako i listu za odstrel. Ponosni su na svoj znak, spominjaće ga, istetovirati, ugravirati, štagod.

Ne d’o bog: Igrate s njima neku društvenu igru.

Varaju na kartama, varaju u monopolu, varaju čak i u “Čoveče, ne ljuti se!”. Dovešće vas do suza, besa, cepanja karata, bacanja šahovske table kroz prozor. Ubediće vas da ništa ne radite po pravilima, a kad im pokažete pravila, objasniće vam da su mislili na NJIHOVA pravila, a ne taj bezvezni komad papira o kome vi pričate, to verovatno treba da progutate.

STRELAC

Ambiciozni autsajder. Površan, aljkav i neoprezan. Ne voli mnogo da radi, ali ceni uspeh. Ne voli da postupa po onome što mu crkva nalaže, ali će se držati boga k’o pijan plota, jer neko mora da opravda njegove greške.

Govori jedno, radi drugo, a sve to vreme misli nešto treće. U stanju je da odjednom reši da promeni ceo svoj život, a u takvoj situaciji briše sve iz prethodnog: posao, imidž, interesovanja, prijatelje, ako treba i supružnike. Uvek čezne za nečim što nema, za nečim što je – po sopstvenom svedočenju – nekad bio. Meša verovanja kao sastojke za čorbuljak, isto to čini i sa filozofijama. Ukratko: ne zna šta radi, a radio bi to.

Ne d’o bog: Da radite zajedno.

Skakaće preko vaših leđa da dođe do šefa. Ukoliko je, pak, šef, kitiće se tuđim perjem, preuzimaće sve zasluge, ostavljaće vam pasivno agresivne poruke; a kad mu date to na znanje, ubediće vas da je samo zaboravio da spomene da iza njegovog remek dela stoji čitava četa ljudi. I onda će sve krenuti ispočetka, sve dok vam se ne smuči i pobijete se s njim, pobegnete plačući…ili oba.