in ,

Tri trika za brži rast i oporavak dlake: Spriječite opadanje kose na ovaj način

Foto: Envato

Ukoliko imate problem sa gubitkom kose isprobajte ova tri trika i riješite se problema. More

Savjeti za masažu

Smatra se da masaža vlasišta u kombinaciji sa uljima i maskama za kosu, podstiče rast i debljinu dlaka u ćelijama dermalne papile, koje se nalaze na dnu folikula dlake. Ove ćelije igraju ključnu ulogu u formiranju gustine kose, rastu kose i ciklusu opadanja i ponovnog rasta.

Takođe je poznato da masaža poboljšava protok krvi i zdravlje kože glave. Svakodnevno odvajanje vremena za masažu vlasišta takođe vam može pomoći da se oslobodite stresa i napetosti, što je dodatni bonus ako je stres jedan od uzroka gubitka kose.

Masirajte tjeme vrhovima prstiju. Krećite se u malim krugovima, primjenjujući lagani do srednji pritisak. Iako ne postoji određeno vrijeme koje morate da utrošite za masažu glave, preporuka je da masaža vlasišta traje četiri do pet minuta dnevno.

Aloe vera

Aloe vera se dugo koristi za liječenje gubitka kose. Ona takođe umiruje kožu glave i neguje kosu. Može smanjiti perut i odblokirati folikule dlake koje mogu biti „zatrpane“ viškom ulja.

Možete nanijeti čisti gel aloe vere na kožu glave i kosu nekoliko puta nedeljno. Takođe možete koristiti šampon i balzam koji sadrže ovu biljku.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje sadrži masnu kiselinu, zvane laurinska kiselina, koje prodiru u unutrašnjost kose i smanjuju gubitak proteina iz kose. Kokosovo ulje se može koristiti prije ili poslije pranja kose, u zavisnosti od tipa kose. Ako vaša kosa ima tendenciju da bude masna, možete da uradite tretman nekoliko sati prije nego što je operete.

Umasirajte kokosovo ulje u kožu glave i svu kosu. Ako vam je kosa suva, možete koristiti i tretman koji se ostavlja prekjo noći, tako što ćete nanijeti ulje i zaviti glavu, pa tako prespavati. Jedna studija je takođe otkrila da kokosovo ulje nanijeto na kožu glave pomaže u obogaćivanju mikrobioma vlasišta, čineći kožu glave i folikule kose zdravijima, prenosi vecernjenovosti.ba.