in

U TIJELU SE PRAVI TALOG NEGATIVNIH MISLI I EMOCIJA: OČISTITE ORGAN PO ORGAN I BOLEST ĆE NESTATI

Nježna masaža unutarnjih organa

Osim svog jakog energetskog djelovanja, pravilno disanje ima veliki učinak i na tjelesno zdravlje. Dijafragma koja se prirodno pokreće stvara blagi pritisak na jetru, stomak i njegove organe. Takvi ritmički pokreti pretvaraju se u nježnu masažu unutarnjih organa.

Napetost u grlu i vratu, kao i u dijafragmi, mogu ozbiljno ometati disanje. U trenucima straha, dijafragma reagira grčenjem, a učestalo grčenje je dobar preduvjet za anksioznost i depresiju.

U procesu energetske detoksikacije, disanje zauzima vrlo važno mjesto, ono nas ujedno dovodi u potpuno stanje relaksacije. Nakupljeni emocionalni, mentalni i fizički stres stvara osjećaj nelagode, nemira i napetosti, kao i grča u tijelu i mišićima, pa tako i osobe često imaju jake bolove u ramenima, vratu i rukama.

Koliko su nam kanali otvoreni, toliko smo otvoreni za život

Sada ćemo na trenutak sagledati tijelo na drugačiji način. Naše srce je centar našeg sistema, međutim, nikako ne bi moglo da funkcionira nepovezano s perifernim dijelovima, tako čineći cjelinu koju nazivamo organizam. Periferne dijelove možemo podijeliti na gornje i donje. U gornjem perifernom dijelu nalazi se glava, čiji su glavni organi mozak, nos i usta. Osnovne funkcije tog dijela tijela vezane su za unošenje hrane i kisika.

Nasuprot tome, imamo donji dio koji obuhvaća donji dio stomka i karlicu, koji su povezani s otpuštanjem, odnosno eliminacijom. Da bi srce moglo da ostvari kontakt s perifernim dijelovima tijela, potrebno je da su kanali koji prolaze kroz pluća i vrat, kao i područje stomaka, otvoreni. Najveće energetske blokade smještene su upravo u tim prolazima. Neke od posljedica takvih blokada su anksioznost, depresija i umor.

Osim što se prekida komunikacija unutar cijelog organizma, takve blokade nas zatvaraju u sebe i odvajaju od cijelog svijeta. Koliko su naši kanali otvoreni, toliko smo otvoreni za život. Da bismo uspostavili kvalitetan, cjelovit odnos sa sobom i svojim životom, potrebno je da otpustimo strahove, emotivne terete i sva ona uvjerenja koja su nas u tome sprječavala. Dubokim pravilnim disanjem otpuštamo mišićnu napetost kao i blokade unutar naših kanala i energetskih centara.

Energetski detoks kod kuće

Energetsku detoksikaciju možete prakticirati i kod kuće tako što ćete najmanje 10 minuta svjesno disati, opuštajući dio po dio tijela. Počevši od glave, mišića lica, vilice, vrata, ramena i tako redom do stopala. Udišete dok vas osjećaj mira i opuštenosti preplavljuje, a izdišete napetost, stres, nemirne misli. Nastojimo umiriti um tako što smo fokusirani na disanje.

Kada ste dovoljno opušteni, spustite svoju svijest u centralni dio tijela, srce. Potpuno se povežite sa srcem. Udišete srcem, izdišete srcem, pritom otpuštajući tugu, razočaranja, bol, sve stare potisnute emocije. Ponekad osoba za vrijeme tretmana doživi snažni nagon za plakanjem. Ta reakcija je proizašla iz duboke tuge potisnute u srcu ili plućima. Često se događa i da osoba proživi neke slike iz djetinjstva, odnosno života koje su stvorile određeni osjećaj usamljenosti, napuštenosti, izdaje ili nekog drugog osjećaja.

Ne analizirajte, što god vam dođe, otpuštajte dubokim izdahom. Toplina, trnci, svjetlost, sve su to senzacije koje možete osjetiti tijekom procesa, čak i trenutnu fizičku bol. Neka vas to ne zabrinjava.

Organ po organ

Kada osjetite duboki mir u svom srcu, možete krenuti sa sljedećim organom. Dopustite svom unutarnjem osjećaju da vas vodi. Spustite svijest u svoju jetru, bubrege ili područje stomka, otpuštajte bijes, ljutnju, ogorčenost, zamjeranje, strahove. Da biste uravnotežili tijelo, važno je raditi i na gornjem i na donjem perifernom dijelu.

Ako ste osoba slobodna u samoizražavanju, tada vam je grleni kanal vjerojatno u redu. Ipak, možda ste nekada odustali od nekog sna i uvjerili se da je to bila najbolja odluka za vas, ali krivica, osuda i nezadovoljstvo duboko su potisnute. Otpustite žaljenje za nerealiziranom idejom, ljubavnim odnosom, poslom. Budite strpljivi sa sobom. Energetsku detoksikaciju ponavljajte onoliko puta koliko je potrebno da bi ste otpustili određenu emociju.

Budite svjesni disanja, to je trenutak duboke tišine u kojem više ništa ne treba da radimo, a sve se savršeno slaže.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu PravaŽena.com krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@pravazena.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal PravaŽena.com nema obavezu postupiti po istim.