in

ŽENA LAV: ZNAŠ LI ZAŠTO SE ZAPRAVO KAŽE ‘LAVICA KRALJICA’

Ženske predstavnice ovog znaka zodijaka su veoma poštene i uvek su otvorene u odnosima sa svim drugim ljudima, i upravo iz tog razloga nikada se ne skrivaju iza „lažnih“ reči ili namera, već uvek direktno i bez ustručavanja ispoljavaju svoje emocije, želje, planove i potrebe. U svom „javnom nastupu“, žene u znaku lava poseduju dozu […] More

Ženske predstavnice ovog znaka zodijaka su veoma poštene i uvek su otvorene u odnosima sa svim drugim ljudima, i upravo iz tog razloga nikada se ne skrivaju iza „lažnih“ reči ili namera, već uvek direktno i bez ustručavanja ispoljavaju svoje emocije, želje, planove i potrebe.

U svom „javnom nastupu“, žene u znaku lava poseduju dozu otmenosti i dostojanstva, ali nekada i veoma zabavne „teatralnosti“ u pojavi, naglašenim manirima, usiljenom smehu i preteranom korišćenju svog obrazovanja i sveopšteg znanja. Žena lav, takvim svojim ponašanjem pokazuje svoju „plavu“ astrološku krv i nešto „aristokratsko“ i „kraljevsko“ u svom duhu, što ne ume da sakrije ili pak veoma svesno želi da pred drugima istakne.

Žena „lavica“ nije po svojoj osnovnoj prirodi ni ohola, ni sujetna, niti u bilo kojoj meri samoživa ili sebična sve dok je neko ne izneveri, ili pak na bilo koji način izmanipuliše njeno poverenje ili emocije, kada vrlo često može imati veoma nekarakteristične i nekontrolisane „nalete“ razornog besa, ljutnje, nervoze i arogantnog ponašanja koje je „začinjeno“ nizom uvreda, psovki i drugih afektivnih „manifestacija“.

Kada pomenuta „oluja“ prođe, žena lav se obično postidi svoje sopstvene reakcije, i svoj bes usmerava na samu sebe jer nije umela i uspela da se bolje kontroliše i da izbegne ponižavanje svoje ličnosti neodgovarajućim ponašanjem ili postupcima.

U ispoljavanju svojih emocija, žena rođena u znaku lava veoma je iskrena i nije stidljiva ili povučena, iako veoma ceni i voli odmerenost u ponašanju i reagovanju, pa se za nju nikako ne može reći da je napadna ili pak suviše provokativna i nesmotrena.

Kada su u pitanju bliske osobe koje žena u znaku lava voli i poštuje, uvek je spremna na veliku ljubaznost, nesebičnu darežljivost, iskren savet ili bezrezervnu pomoć u materijalnom ili nekom drugom smislu.

Iako žena lav voli modu, skupe i lepe „komade“ nameštaja, antikvitete, unikate, kao i skup nakit i parfeme, uvek će svoj zarađeni novac radije dati onome kome je u datom trenutku potrebniji i kome može biti od veće koristi, pa je i u tom pogledu svoje ličnosti poznata kao veliki donator i humanitarac, i nikako nije sebična osoba, snob ili pak „grubi“ materijalista.

Vrline žena rođenih u znaku lava su – ljubaznost; vernost; iskrenost; poštenje; saosećajnost; inteligentnost; obrazovanost; sposobnost velike samokontrole; samosvesnost; otvorenost; komunikativnost; otmenost; manirizam; lepo držanje; velika opšta kultura; „čvrstina“ i opšta „stabilnost“ u karakteru i stavu; veoma „snažna“ volja; poletnost; „lepota“ duha; mudrost; emotivnost; strastvenost; romantičnost; racionalnost; razboritost; intuitivnost; logičnost u razmišljnju i planiranju; uspešnost; istrajnost; sklonost ka liderstvu; odsustvo kompleksa i zlonamernosti; energičnost; nezaustavljivost; neposrednost; odanost; humanost; plemenitost.

Mane žena rođenih u znaku lava su – nesposobnost opraštanja izdaje ili neverstva; osvetoljubivost; nervoza; ljutitost; bes; afektivnost; tvrdoglavost; teatralnost; samoživost; samoljublje; arogantnost; nametljivost; rasipništvo; sujetnost; snobizam.

Žena rođena u znaku lava kada se zaljubi

U ljubavnom aspektu žene rođene u znaku lava, obično traže „ravnopravne“ emotivne partnere, koji nisu skloni da im na bilo koji način nameću sopstvenu volju i dominaciju, ili pak da pokušaju da ih potčine sebi pokazivanjem nadmoći ili laskanjem, poklonima i lažnom pažnjom i podlošću.

Žena ovog znaka zodijaka, uvek je veoma svesna same sebe i svih svojih vrlina i mana, i neće dozvoliti da se bilo koji muškarac grubo „poigra“ sa njenim emocijama, ili da je prevari i da njome manipuliše jer je ona „lepši“ i po difoltu i „slabiji“ pol.