in

ZVIJEZDE KREIRAJU JELOVNIK: RAK SE TJEŠI HRANOM, VAGAMA DIJETA ZAVISI OD PODRŠKE

Dijeta koja odgovara žustrom Ovnu sa ubrzanim metabolizmom, ne prija i usporenom Biku, koji voli da jede natenane. Blizanci i Vodolije često preskaču obroke, za razliku od zodijačkih hedonista Riba, Rakova, Vaga… OVAN Metabolizam vam je ubrzan, uvek ste u pokretu i ne volite da gubite vreme na pripremu hrane. Odgovaraju vam dijete koje će […] More

Dijeta koja odgovara žustrom Ovnu sa ubrzanim metabolizmom, ne prija i usporenom Biku, koji voli da jede natenane. Blizanci i Vodolije često preskaču obroke, za razliku od zodijačkih hedonista Riba, Rakova, Vaga…

OVAN

Metabolizam vam je ubrzan, uvek ste u pokretu i ne volite da gubite vreme na pripremu hrane. Odgovaraju vam dijete koje će što pre da vam pokažu rezultate. Jedite manje i češće, naročito čorbe od povrća, šargarepu, bademe, đumbir.

BIK

Iako imate strpljenja za dijete na duge staze, izbegavajte kasne obroke zbog usporenog metabolizma. Trebalo bi da pijete što više vode, a kada ogladnite, uzmite voće, sveže ili suvo, dijetalni mlečni napitak ili kuvano belance.

BLIZANCI

Nemate vremena ni strpljenja za kuvanje, dinamični ste i brzi, pa vas ne drži mesto. Teško usvajate zdrave navike u ishrani, volite da isprobavate brze dijete, ali brzo odustajete čak i ako ima rezultata. Jedite što više svežeg voća i povrća.

RAK

Zbog čestih promena raspoloženja, tražite utehu u hrani, pa ste skloni i oscilacijama telesne težine. Zato bi trebalo da se potrudite da na vašem jelovniku bude što više ribe, ćuretine, svežeg voća i povrća.

LAV

Gurman ste, ali ipak znate kada morate da se zaustavite. Umesto klasične dijete, akcenat stavite na sveže i zdrave namirnice. Prijaju vam piletina, ćuretina, losos, salate i sveže ceđeni sokovi. Ako možete, jedan dan u nedelji jedite samo voće.

DEVICA

Hrana vam ne prija kada ste pod stresom, nervozni ili neispavani. Odgovaraju vam dijete na bazi organskih namirnica i vegetarijanska ishrana. Jedite češće, manje obroke u kojima preovlađuju žitarice, bademi, mahunarke.

VAGA

Uspeh dijete u vašem slučaju najviše zavisi od podrške partnera, ali i okoline, naročito ako ste zbog posla prisutni u javnosti. Na meniju bi trebalo da se nađe što više ribe i svežeg povrća.

ŠKORPIJA

Vi možete da podnesete dugoročne dijete, a metabolizam ćete ubrzati konzumiranjem biljnih čajeva uz mnogo tečnosti između obroka. U ishrani koristite više belog luka, izbegavajte crveno meso, čokoladu, šećer, so, kafu i alkohol.

STRELAC

Višak kilograma najčešće je posledica obilnih porcija, mada se vi mnogo krećete. Jedite namirnica bogate kalcijumom, žitarice i mlečne proizvode, a najbolje bi bilo da vam dijetu osmisli nutricionista, u skladu sa vašom građom i načinom života.

JARAC

Niste ljubitelj dijeta, ali ste u stanju da kompletno promenite način ishrane. Metabolizam vam je usporen, zato obavezno doručkujte i redovno jedite, pre svega nemasno meso i ribu, povrće i namirnice bogate kalcijumom.

VODOLIJA

Promenu u ishrani lakše podnosite ako vam se pridruži i neki prijatelj, član porodice ili kolega. Budući da ste skloni čestim oscilacijama težine, trebalo bi da jedete što više barenog povrća, žitarica, kiselog mleka i jogurta.

RIBE

Ne podnosite dijete, ili se prejedate ili izgladnjujete, a apetit vam raste sa emotivnim problemima. Potrudite se da pijete dosta vode i jedete sveže salate, ribu i voće. Pokušajte da obroke uzimate u isto vreme, a bademe i lešnike uvek nosite sa sobom.