in

DONOSIMO VAM ASTRO JELOVNIK: DIJETA PREMA VAŠEM HOROSKOPSKOM ZNAKU

Dijeta koja odgovara žustrom Ovnu sa ubrzanim metabolizmom, ne prija i usporenom Biku, koji voli da jede natenane. Blizanci i Vodolije često preskaču obroke, za razliku od zodijačkih hedonista Riba, Rakova, Vaga… Lakše ćete se izboriti sa viškom kilograma ako prilagodite ishranu horoskopskom znaku, kažu astrolozi. OVAN Metabolizam vam je ubrzan, uvek ste u pokretu […] More

Dijeta koja odgovara žustrom Ovnu sa ubrzanim metabolizmom, ne prija i usporenom Biku, koji voli da jede natenane. Blizanci i Vodolije često preskaču obroke, za razliku od zodijačkih hedonista Riba, Rakova, Vaga… Lakše ćete se izboriti sa viškom kilograma ako prilagodite ishranu horoskopskom znaku, kažu astrolozi.

OVAN

Metabolizam vam je ubrzan, uvek ste u pokretu i ne volite da gubite vreme na pripremu hrane. Odgovaraju vam dijete koje će što pre da vam pokažu rezultate. Jedite manje i češće, naročito čorbe od povrća, šargarepu, bademe, đumbir.

BIK

Iako imate strpljenja za dijete na duge staze, izbegavajte kasne obroke zbog usporenog metabolizma. Trebalo bi da pijete što više vode, a kada ogladnite, uzmite voće, sveže ili suvo, dijetalni mlečni napitak ili kuvano belance.

BLIZANCI

Nemate vremena ni strpljenja za kuvanje, dinamični ste i brzi, pa vas ne drži mesto. Teško usvajate zdrave navike u ishrani, volite da isprobavate brze dijete, ali brzo odustajete čak i ako ima rezultata. Jedite što više svežeg voća i povrća.

RAK


Zbog čestih promena raspoloženja, tražite utehu u hrani, pa ste skloni i oscilacijama telesne težine. Zato bi trebalo da se potrudite da na vašem jelovniku bude što više ribe, ćuretine, svežeg voća i povrća.

LAV

Gurman ste, ali ipak znate kada morate da se zaustavite. Umesto klasične dijete, akcenat stavite na sveže i zdrave namirnice. Prijaju vam piletina, ćuretina, losos, salate i sveže ceđeni sokovi. Ako možete, jedan dan u nedelji jedite samo voće.

DEVICA

Hrana vam ne prija kada ste pod stresom, nervozni ili neispavani. Odgovaraju vam dijete na bazi organskih namirnica i vegetarijanska ishrana. Jedite češće, manje obroke u kojima preovlađuju žitarice, bademi, mahunarke.

VAGA

Uspeh dijete u vašem slučaju najviše zavisi od podrške partnera, ali i okoline, naročito ako ste zbog posla prisutni u javnosti. Na meniju bi trebalo da se nađe što više ribe i svežeg povrća.

ŠKORPIJA


Vi možete da podnesete dugoročne dijete, a metabolizam ćete ubrzati konzumiranjem biljnih čajeva uz mnogo tečnosti između obroka. U ishrani koristite više belog luka, izbegavajte crveno meso, čokoladu, šećer, so, kafu i alkohol.

STRELAC

Višak kilograma najčešće je posledica obilnih porcija, mada se vi mnogo krećete. Jedite namirnica bogate kalcijumom, žitarice i mlečne proizvode, a najbolje bi bilo da vam dijetu osmisli nutricionista, u skladu sa vašom građom i načinom života.

JARAC

Niste ljubitelj dijeta, ali ste u stanju da kompletno promenite način ishrane. Metabolizam vam je usporen, zato obavezno doručkujte i redovno jedite, pre svega nemasno meso i ribu, povrće i namirnice bogate kalcijumom.

VODOLIJA

Promenu u ishrani lakše podnosite ako vam se pridruži i neki prijatelj, član porodice ili kolega. Budući da ste skloni čestim oscilacijama težine, trebalo bi da jedete što više barenog povrća, žitarica, kiselog mleka i jogurta.

RIBE


Ne podnosite dijete, ili se prejedate ili izgladnjujete, a apetit vam raste sa emotivnim problemima. Potrudite se da pijete dosta vode i jedete sveže salate, ribu i voće. Pokušajte da obroke uzimate u isto vreme, a bademe i lešnike uvek nosite sa sobom.