in

10 KOBNIH GREŠAKA KOJE SVAKI JARAC PRAVI U VEZI

Zašto minirate sebe i to svaki put na isti način? Bez ljutnje, priznajte sebi gde grešite i sledeća veza bi mogla da postane ona prava. Odbijaju da probaju nešto novo Jarac se čvrsto drži rutine i ide samo utabanim stazama. Najčešće to radi iz straha, ali baš zbog te stvari dolazi do stagnacije u vezi. […] More

Zašto minirate sebe i to svaki put na isti način? Bez ljutnje, priznajte sebi gde grešite i sledeća veza bi mogla da postane ona prava.

Odbijaju da probaju nešto novo

Jarac se čvrsto drži rutine i ide samo utabanim stazama. Najčešće to radi iz straha, ali baš zbog te stvari dolazi do stagnacije u vezi.

Brine se o previše ljudi

S jedne strane to je dar, ali je i prevelika odgovornost. Samim tim privlačite ljude koji su previše zahtevni. Vi ste ona osoba kod koje ljudi uvek dolaze kada im nešto treba. Tako i u vezama. Sledeći put umesto da svom partneru pokažete koliko ste pouzdani i puni podrške, sačekajte malo da vidite da li i on funkcioniše isto.

Previše kritikuju

Jarac vapi za savršenstvom pa je ponekada previše kritički nastrojen. Šta očekujete od svog partnera ako mu dajete do znanja da je sve što radi pogrešno?

Materijalisti su

Nema ničeg lošeg u tome što želite dobro da živite, ali imate tendenciju da birate ljude s parama ili društvenim statusom po cenu života bez ljubavi. Iskrena veza puna ljubavi pevazilazi materijalno. I vama treba ljubav.

Naređuju kao gazde univerzuma

Jarac uvek mora da bude glavni, pa često dominira iako je partneru možda više potreban odnos 50:50 u vezi. Shvatite da uprkos vašem stilu vođe i sposobnosti da obavite stvari kako treba, partner nikada nije vaš potčinjeni. Što nas dovodi do sledeće tačke:

Uvek su u pravu

I ovo je znak nesigurnosti koju Jarac dobro krije. Umesto da uče iz grešaka, oni samo ukazuju na tuđe. Ovo može biti otrov u vezi, a partner se često oseća kao da ga ne poštujete.

Mrze kompromise

On zna najbolje, i to je što jeste, ne može da se menja i to je to. Kada u spavaćoj sobi pokaže svoju beskompromisnu prirodu, partner postaje isfrustriran jer se uvek oseća potčinjeno.

Teško opraštaju

Teško im ide jer misle da će ako oproste delovati slabo. Ne shvataju da kad oprostiš nisi slabiji nego moćniji.

Rad, rad, rad

Troši dragoceno vreme, energiju, ponekad i novac da bi veza uspela čak i kada nema osnova za to. Umesto da po svaku cenu popravljate stvari, koncentrišite se na to da vidite kada nešto ne funkcioniše.

Ne pokazuju da su loše

Nikada Jarca nećete uhvatiti u suzama. On je kao vojnik koji mora da istrpi. To je dvosekli mač. Dugo kriju šta zaista osećaju, potiskuju osećanja, ali onda na kraju eksplodiraju ili dobiju nervni slom koji je jako teško podneti.