in

DA LI SI SREĆNA ŽENA PO HOROSKOPU: KAKO BOGINJA SREĆE UTIČE NA TVOJ HOROSKOPSKI ZNAK

Kada govorimo o horoskopu najčešće se spominju položaju planeta. U savremenoj astrologiji sve značajnije mesto zauzimaju i asteroidi, koji su sateliti, ili Meseci većih planeta, a mogu imati i sopstvenu putanju. Kada je u pitanju Fortuna, nju ne treba pomešati sa arapskom tačkom Pars fortunae – tačkom sreće koja se izračunava rastojanjem od Sunca i […] More

Kada govorimo o horoskopu najčešće se spominju položaju planeta. U savremenoj astrologiji sve značajnije mesto zauzimaju i asteroidi, koji su sateliti, ili Meseci većih planeta, a mogu imati i sopstvenu putanju.

Kada je u pitanju Fortuna, nju ne treba pomešati sa arapskom tačkom Pars fortunae – tačkom sreće koja se izračunava rastojanjem od Sunca i Meseca koje se dodaje podznaku. Mitološki, ovo je vrlo slavljena boginja u starom Rimu, a imala je krila kojima je mogla začas da doleti i odleti. Simbol joj je točak sličan kormilu, dajući utisak da je sreća promenljiva i da se okreće.

Ovan


Najveću sreću možete doživeti unutar porodice, izbegavajući loš uticaj iskušenja i trudom popravljajući sve što se može popraviti. Usrećuje vas kada postignete neki važan cilj koji utiče na celu vašu porodicu. Možete imati srećne okolnosti u izgradnji, kupovini, ili nasleđivanju sopstvene nekretnine. Poželite i desiće se.

Bik


Vi ćete, pošto je treća kuća povezana sa intelektom, biti primer izreke: svako je kovač svoje sreće. Kao i čestih priča na temu – sve potiče iz glave. Prepoznaćete, smisliti i primeniti najbolji način da svima u svom okruženju date korisne savete, a kroz sreću dragih osoba i prijatelja iz svakodnevne okoline, budite i vi srećni.

Blizanci


Važite za osobu koja je dosta nemarna po pitanju novca, trošite na luksuz i društveni život, ali će vas sada pratiti sreća po pitanju novca. Zaradićete tamo odakle se uopšte ne nadate, dobićete neke honorarne, dobro plaćene poslove, a može se desiti da ponešto i uštedite, što kod vas nije uobičajeno. Opustite se po pitanju briga oko novca.

Rak


Ekspanzija na svim poljima, a akcenat sreće na onom što je za vas u ovom trenutku najvažnije. Može se desiti da uđete u brak, ili dobijete dete ili na drugi način, primereno generaciji, svoj krug porodice uvećate i obogatite za još ljubavi. Osnivanje sopstvenog posla bi bio odličan potez, jer bi vam doneo rast i prosperitet.

Lav


Kako je ovaj tranzit u vašem XII polju, to govori slično kao i natalno u XII kući. To može da bude zaštita od neprijatelja i da vas oni koji vas nisu voleli-zavole. Takođe, to je kao amajlija na svim rizičnim putevima, ili rizičnim situacijama, lepše rečeno, Anđeo na ramenu. Ponekad je dobro imati periode razjašnjenja, jer su dobar početak novih dešavanja.

Devica


Vi ste skromni u željama, realni u planovima i racionalni u očekivanjima. A Fortuna vas usmerava na velike želje, na sve što bi vas učinilo srećnim osobama. Ono što ste odavno želeli, a odustali zbog okolnosti, sada vas može opet zainteresovati. Najveći cilj oko vašeg obrazovanja, statusa, posla, ili emotivnog života, može se ostvariti lakše, nego ikada ranije.

Vaga


Deseto polje je vaš ugled, posao na kome imate nadređenu funkciju, ali i zarada od vašeg intelekta u vidu knjiga, naučnih radova, projekata. Sa Fortunom u ovom polju, vi biste trebali da budete vrlo aktivni po pitanju svojih ambicija, jer nije vreme za odlaganje i neodlučnost. Imaćete sreće sa autoritativnim ljudima sa onima koji vam mogu biti odskočna daska u karijeri.

Škorpija


Ako ste se dvoumili da li da idete u inostranstvo, ili ne, da li da privedete kraju studije koje su vam u poslednje vreme postale opterećenje, ovo je pravi period kakav samo poželeti možete, da to i učinite. Istovremeno, može vam ojačati duhovnost, snaga volje i autosugestija. Sva neobična učenja, mudrosti dalekih naroda mogu vam biti izvor ravnoteže, a to je i sreća.

Strelac


Vaši roditelji, bliski rođaci i preci mogu vas usrećiti novcem, nasledstvom, ili poklanjanjem pažnje kakvu niste očekivali. Možete imati sreće I sa poslovima vezanim za osiguranje, ukoliko se bavite pravnim sporovima vezanim za nasleđivanje imovine, ili ako očekujete naplatu preko sudske presude, kao obeštećenje za vaš pretrpljen problem.

Jarac


Imali ste razmirica i sumnji oko braka, ili oko osobe sa kojom ste u dugoj vezi. Sada vam Fortuna može doneti sreću u vidu pomirenja sa osobom sa kojom su vam odnosi zahladneli, ali i upoznavanje sa novom osobom koja će vas oduševiti svojim karakterom i istim pogledima na sve važne stvari u životu. Naćićete srodnu dušu i biti srećni zbog toga.

Vodolija


Poslom već odavno niste baš zadovoljni, ali vas sada očekuje sreća u vidu prevazilaženja problema materijalne prirode, dobijanja veće zarade, boljeg posla i ugovora na duže vreme. Zdravstveni problemi koji su vam postali već hronični, sada mogu biti ublaženi vašim boljim raspoloženjem, rastom optimizma, neobičnim, alternativnim lekovima.

Ribe


Za vas je prava sreća – sreća u ljubavi, a to vam baš prija. Vaša deca, ako pripadate generaciji osoba koje imaju poodraslu decu, mogu biti uspešna i obradovati vas napredovanjem na svim poljima. Zaljubićete se, produbićete ljubav ili biti toliko kreativni da ćete imati inspiraciju za nova dela, načine i pristupe umetnosti, a čak i u običnom poslu, možete biti umetnik.