in

Kako povećati rast trepavica?

Foto: Envato

Što su trepavice jače i zdravije, to su veće šanse za njihovim rastom. More

Čuvajte trepavice zdravim uklanjanjem svih sastojaka oko očiju prije odlaska u krevet. Što su trepavice jače i zdravije, to su veće šanse za njihovim rastom.

Duge, debele trepavice su želja mnogih žena. One ih jednostavno čine sretnima. Možete ih povećati maskarom ili ugrađivanjem, ali to je samo privremeno. Baš kao i za kosu, morate pokazati ljubav prema svojim trepavicama ukoliko želite povećati šansu za njihov rast.

Jedite zdravo. Izaberite hranu bogatu bjelančevinama i esencijalnim masnim kiselinama. Orašasti plodovi, jaja, junetina, piletina, puretina, grah i tuna su dobar izbor za hranu bogatu bjelančevinama ili esencijalnim masnim kiselinama. Razmotrite uzimanje dnevnih vitamina ili dodataka Omega-3 kako biste također pomogli Vašim trepavicama da rastu.

Nanosite ulje jojobe na Vaše trepavice prije spavanja. Skinite šminku oko očiju, natopite vatu ili maramicu uljem. Zatvorite oči i stavite vatu na trepavice prije nego utonete u san.

Koristite ricinusovo ulje. Odlično je za rast trepavica. Postupak korištenja je isti kao sa korištenjem ulja jojobe.

Upotrijebite proizvod za rast trepavica. Postoji niz proizvoda na tržištu koji će Vam pomoći povećati rast trepavica. Mnogi od tih proizvoda primjenjuju se pomoću aplikatora koji izgledaju poput četkice za maskaru. Slijedite upute proizvođača za primjenu tih proizvoda. Posavjetujte se s dermatologom ili licenciranim estetikom za pravi proizvod za Vas.

Savjet

Čuvajte trepavice zdravim uklanjanjem svih sastojaka oko očiju prije odlaska u krevet. Što su trepavice jače i zdravije, to su veće šanse za njihovim rastom, prenosi beautiful.ba.

Prirodni trikovi s kojima vaše trepavice brže rastu

Većina žena koristi samo maskaru kao jedinu šminku u toku dana. Nekoliko trenutaka i žena je spremna za izlazak. No, svakodnevno korištenje maskare zahtjeva njegu trepavica i očiju. Većina trikova za rast trepavica je brza i jednostavna. Možda nećete odmah primjetiti rezultate, ali ako ih često koristite, trepavice bi trebale početi rasti i biti gušće.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje

Prije nego što odete u krevet, operite lice. Ulijte malo ekstra djevičanskog ulja u posudu, oko 5 kapi. Nanesite ulje na vatu i trljajte trepavice. Ostavite vatu da djeluje preko noći. Kada se probudite, operite lice. Ukoliko ovo uklopite u Vašu noćnu rutinu, u roku od 2 do 3 mjeseca ćete primjetiti kako Vam trepavice rastu.

Balzam za usne

Da, koristeći balzam za usne učinit ćete čudo. Balzam možete koristiti sa maslinovim uljem i limunom. Nanesite balzam na trepavice i nemojte ispirati. To možete raditi prije odlaska u krevet ili prije stavljanja maskare. Potaknut će rast Vaših trepavica i dati im sjaj.

Vazelin

Vazelin posebno pomaže u rastu trepavica. Pomaže vlaženju što ih čini duljim i zdravijim. No, nemojte pretjerati. Pretjerana količina vazelina može uzrokovati lomljenje i pucanje. Povećana vlažnost će stimulirati folikule dlake kako bi Vam pomogla da Vaše trepavice rastu. Uzmite pamučni štapić i umočite u vazelin. Namažite trepavice prije odlaska u krevet, a ujutro operite lice. Ovaj proces može Vam pomoći pri postizanju prirodnih duljih trepavica u samo 5 sedmica.

Češljanje trepavica

Čak i češljanje Vaših trepavica svaki dan može potaknuti rast. Češljajte ih sa četkicom za obrve i to ne duže od 5 minuta. Ricinusovo, kokosovo i maslinovo ulje odlični su preparati za trepavice. Njeguju, osnažuju i potiču rast. No, ipak imajte na umu da se rezultati mogu vidjeti ovisno o tome koliko ste istrajni. Bez obzira koji od navedenih trikova budete koristili, budite uporni i rezultati neće izostati.