in

Osam tajni žena koje uvijek mirišu dobro

Foto: Envato

Postoje žene koje baš uvijek mirišu dobro, bez obzira na to koje je doba dana. More

 

Podijelile su svojih osam tajni kojima to postižu, a kojima se može poslužiti svako od nas.

1. Biraju jače mirise

Dok citrusni mirisi brzo ishlape, začinjeni i drvenasti mirisi s notama poput sandalovine duže se zadržavaju na koži. Stoga, ako želite da se parfem duže osjeti, birajte one iz potonje grupe.

2. Mirise nanose u slojevima

Od gela za tuširanje preko losiona za tijelo do ulja, većina omiljenih ženskih mirisa dolazi u različitim oblicima. Na taj se način stvaraju slojevi mirisa koji se osjećaju tokom čitavog dana.

3. Znaju gdje je najbolje nanijeti parfem

Umjesto na zapešće, parfem nanose na toplija (i često skrivenija) mjesta na tijelu, poput trbuha i grudi te iza koljena i ušiju. Zbog topline tih dijelova tijela miris će se u potpunosti razviti te će se gornje, srednje i bazne note parfema u potpunosti osjetiti.

4. Nikada ne utrljavaju parfem

Mnoge žene po navici trljaju zapešće o zapešće kada nanesu parfem, ali pokušajte se te navike riješiti. Naime, utrljavanjem parfema gube se gornje note, zbog čega će se osjetiti samo srednje i bazne note te će se miris parfema kraće zadržati na koži.

5. Znaju kada je najbolje nanijeti miris

Najbolje vrijeme za nanošenje mirisa jest netom poslije tuširanja, dok je koža još uvijek mrvicu mokra. Vlaga će omogućiti mirisu da se duže zadrži na koži. Osim toga, na taj način miris će se upiti te neće postojati rizik da zamrljate svoju omiljenu bluzu ili da nakit izgubi boju kada dođe u kontakt s tek nanesenim parfemom ili uljem za tijelo.

6. Održavaju vlažnost kože

Uvijek hidratizirajte kožu prije nego što na nju nanesete parfem. Suha koža obično upije određenu količinu mirisa, zbog čega miris brže izblijedi. Kada je koža hidratizirana, parfem se ima za što zadržati te tako traje duže.

7. Parfeme drže na dobrom mjestu

Izloženost vrućini i vlazi uništava molekule mirisa u parfemu pa izbjegavajte bočice parfema držati u kupaonici. Najbolje ih je držati u rashlađenim, suhim dijelovima kuće, primjerice na gornjoj polici ormara.

8. Parfem nanose barem dvaput tokom dana

Koža je živi organ koji diše i ne može unedogled na sebi zadržati miris. Zato je najbolje uvijek uz sebe imati bočicu parfema kako biste tijekom dana osvježili miris koji nosite na sebi i kako biste uvijek mirisali dobro, piše Zadovoljna.