in

(RIBE) ŠTA VAŠ PARTNER ILI OSOBA KOJA VAM SE UDVARA MORA OBAVEZNO DA ZNA O VAMA

Ribe Pisces – Ribe (od 19.02. do 21.03.) Psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti Riba Osobe rođene u ovom znaku karakteriše neobičan sjaj u očima i sanjivi pogled. Zagledajte se u njihove sanjive oči i osetićete hipnotički ili pomalo neobičan i mističan pogled na sebi. Ribe su veliki “senzitivci” i najčešće reaguju na osnovu svoje intuicije […] More

Ribe

Pisces – Ribe
(od 19.02. do 21.03.)

Psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti Riba

Osobe rođene u ovom znaku karakteriše neobičan sjaj u očima i sanjivi pogled. Zagledajte se u njihove sanjive oči i osetićete hipnotički ili pomalo neobičan i mističan pogled na sebi. Ribe su veliki “senzitivci” i najčešće reaguju na osnovu svoje intuicije ili u skladu sa “bojom” svog emotivnog raspoloženja.

Dakle, reč je osobi koja deluje hipersenzitivno, vrlo emotivno i preosetljivo. Ribe imaju izuzetno razvijenu i bogatu maštu, tako da svet oko sebe uglavnom doživljavaju i vide na krajnje subjektivan način i u skladu sa svojim unutrašnjim ili emotivnim — duševnim potrebama.

Oni raspolažu paletom čudesnih boja uz pomoć kojih na vrlo neobične (i ponekad razumom “neshvatljive”) načine odslikavaju svoja različita emotivna stanja i raspoloženja. Morate razumeti da su Ribe izuzetni “emotivci” koji veoma teško kontrolišu svoja razvnovrsna osećanja i duševna stanja; beskrajni su romantičari i maštari.

Susret sa Ribama protiče u emotivnom raspoloženju i zbog toga je ponekad vrlo teško odgonetnuti njihove misli, ali zato ne i njihova osećanja. Postoji sjajna anegdota u vidu komentara koji na dobar način ilustruje njihov psihološki profil i karakter, zatim njihov stil izražavanja, ćud i ponašanje.

Nakon dugogodišnjeg zajedničkog života sa jednom predstavnicom ovog znaka, čovek objašnjava prijatelju svoje impresije i fascinaciju: “Znaš, Ona (Ribe) uvek misli, vidi, razume i zaključuje onako kako oseća! Sve na ovom svetu se bazira na boji njenih osećanja, a pri tome je vrlo subjektivna. Ja je razumem i znam da to ne mogu da promenim, a ona mene oseća bolje nego što ja to umem da shvatim i iskažem”.

Međutim, nemojte zaboraviti da su njihova osećanja povremeno veoma uzburkana i da je to ono što pravi haos u njihovoj glavi ili pometnju pri ponašanju i komunikaciji sa bližom okolinom. Ribe poseduje izuzetno lepe osobine, kao što su: plemenitost, empatija i nežnost, oni izražavaju emotivnu pažnju prema svojoj okolini i skloni su velikom požrtvovanju za sve one koji su im bliski.

Ribe su veoma podložne sugestiji i povodljive za emocijama, reaguju na sve što dotiče njihova osećanja. Nije tajna da su oni po svojoj prirodi vrlo zaljubljivi, jer je veoma lako pokrenuti njihova interesovanja i pažnju. Ponekad Ribe nemaju dovoljno hrabrosti da izraze svoje misli, kao i da se suoče sa istinom ili da prihvate onu ružniju stranu života.

Tada u njihovoj duši nastaje pravi emotivni košmar. Preciznije rečeno, Ribe koračaju na samoj granici između sna i jave. Naravno, jedna od njihovih najvećih fantazija je da svoju životnu ili ljubavnu priču pretoče u romantičnu ljubavnu bajku sa hepiendom.

Na koji način se treba udvarati osobi u znaku Ribe

Progovorite najlepšom bojom glasa i posmatrajte ih najtoplijim pogledom. Morate biti veoma pažljivi, suptilni, emotivni i iskreni. Ipak, najvažnije pravilo ljubavnog zavođenja glasi: nemojte štedeti svoja osećanja i učinite sve što je potrebno da podstaknete njihovu maštovitost, plemenitost i senzualnost.

Od njih nemojte očekivati direktnu inicijativu, vec tople emocije koje se prepoznaju u njihovom sanjivom pogledu, zatim u nežnom i šarmantnom osmehu, kao i u baršunastom glasu ili u različitim signalima koje vam upućuju.

Šta vaš partner ili osoba koja vam se udvara mora obavezno da zna o vama

Prvenstveno, to da su emocije njihov glavni pokretač i da one upravljaju njihovom dučom i mislima. Upravo, emocionalna širina i kolorit najraznovrsnijih osećanja predstavljaju njihovo najveće bogatstvo, ali i njihovu “Ahilovu petu”. Osećanja im je lako povrediti i uznemiriti ih, čak i na onom misaonom nivou.

Poseduju izuzetno jaku intuiciju koja im pomaže da imaju dobar predosećaj za sve što podstiče njihova osećanja ili misli. Ribe od svog partnera očekuju razumevanje, emotivnu paznju, nežnost, toplinu i naročito, emotivnu ili moralnu podršku. Uostalom, njima je potrebna tačka oslonca i partner koji ume da odgonetne sve njihove emotivne, duhovne ili unutrašnje potrebe, ali i nemire koji neprekidno struje njihovom dušom kao “neobični ljubavni vetrovi”!