in

Stručnjak otkriva kako svezati rep, a da kosa izgleda što bujnije

Foto: Envato

S obzirom na to da je riječ o jednom od najpoznatijih celebrity frizera, ne iznenađuje da je tokom svoje dugogodišnje karijere otkrio trikove koji u kratko vrijeme daju maksimalne rezultate. More

Podignuta kosa jedno je od beauty oružja pomoću kojega preživljavamo radnu sedmicu.

Kada ne znamo što bismo s kosom, rješenje je – rep!

Kako bi on bio što bujniji, slijedimo brz i efikasan trik poznatog celebrity frizera. Evo kako do volumena!

Jennifer Lopez i Kim Kardashian samo su neke od poznatih klijentica frizera Chrisa Appletona koji je zaslužan za njihove brojne legendarne beauty lookove. Neki od njih su platinasto plava kosa à la Marilyn koju je Kim prošetala na Met Gali, kao i bujna raspuštena kosa koju je J.Lo odabrala za spektakularan nastup na Super Bowlu.

S obzirom na to da je riječ o jednom od najpoznatijih celebrity frizera, ne iznenađuje da je tokom svoje dugogodišnje karijere otkrio trikove koji u kratko vrijeme daju maksimalne rezultate.

Ovaj slavni frizer nedavno je na svom Instagram profilu podijelio jako vrijedan savjet koji se tiče stvaranja volumena kod tzv. “konjskog repa”. Ako se borite s tankom kosom i opuštenim izgledom bez energije, svakako pokušajte s ovim jednostavnim trikom koji će potpuno promijeniti vašu frizuru, piše  Fashion.

Metoda uključuje oblikovanje repa na srednjoj visini glave, a zatim blago otpuštanje gumice, nakon čega je potrebno provući rep odozdo kako bi se stvorila visina i željeni bouncy izgled kose. Prema onome što možemo vidjeti iz videa, metoda funkcioniše:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Appleton (@chrisappleton1)