in

Uz ove male trikove spriječiti ćete razmazivanje ruža

Foto: Envato

Odabir savršenog ruža može podići i najjednostavniju odjevnu kombinaciju te licu dati potrebnu svježinu, ali u moru ruževa raznih marki i boja problem je pronaći onaj savršeni. More

Važno je znati da se ruževi biraju u odnosu na ton kože, a u zavisnosti od toga koliko je ona svijetla ili tamna razlikujemo svijetli (porculanski), tamni i srednji (neutralni) ten. Kada izaberete najbolji ruž za sebe, svakako će vam od koristi biti i trikovi kako da spriječite njegovo razmazivanje kada ga nanesete.

Olovka i highlighter

Olovka za usne neizostavan je alat za lijepo definisane usne jer sprečava razmazivanje ruža. Treba da bude samo nijansu tamnija od boje ruža jer će sve tamnije od toga djelovati neprirodno. Najbolji su izbor neutralne nijanse. Olovka zahtijeva preciznost, ali i za one manje vješte postoji rješenje – prozirne olovke koje ne ostavljaju vidljivi trag, ali sprečavaju razmazivanje ruža. Osim olovke za usne, highlighter će takođe spriječiti razmazivanje ruža. Odlična je zamjena za olovku, a nanosi se uz rub usana.

Dugotrajni ruževi

Dugotrajni ruževi odličan su izbor za postojan izgled i definisane usne jer ih ne treba često popravljati. Obogaćeni su uljima i vitaminima pa ne isušuju usne. Odličan su izbor matirane i hidratantne verzije, ali ne i kremasti ruževi. Oni zbog svoje teksture mogu izgledati kao da se razlijevaju, prenosi Hayat.

Maramica sprečava razmazivanje ruža

Ako želite da vaš ruž traje duže, a da se ne razmazuje, nanesite prvo jedan sloj, a potom na usne stavite maramicu koja će upiti ostatak. Upravo tim postupkom stvorićete podlogu, a drugi sloj ruža daće završni sjaj.