in

Detoks kose je novi hit: Ovaj tretman je besplatan a rezultati su nevjerovatni

Foto: Envato

Influenserka Rene Rodrigez, je upravo ovaj metod riješila da isproba na svojoj kosi, a ovo je njeno iskustvo. More

Sve više djevojaka isprobava detoks kose, što znači da svakih nekoliko mjeseci odustaju od svih proizvoda za kosu na punih sedam dana i dopuštaju da se prirodna ulja iz tjemena oslobode. Nakon toga koriste šampon za čišćenje tjemena kako bi uklonile prljavštinu.

Influenserka Rene Rodrigez, je upravo ovaj metod riješila da isproba na svojoj kosi, a ovo je njeno iskustvo.

Iako je bila uzbuđena zbog testiranja novog šampona, ideja da ne pere kosu sedam dana pomalo ju je nervirala, jer obično pere kosu svakih četiri do pet dana, ali to je apsolutno najduže što je izdržala do sad. Petog dana kosa joj je obično masna i više nego spremna za pranje, a sada, ne samo da nije prala kosu cijele nedjelje, nego uopšte nije koristila nikakve proizvode za nju, piše  Blic Žena.

– Prvih par dana moje detoksikacije kose prošlo je kako sam očekivala. Obično perem kosu nedjeljom uveče, osušim je, a zatim spavam na svilenoj jastučnici kako bi izgledala sveže za sledeći dan. Završila sam svoju rutinu pranja i sušenja kao i obično, rekla je Rene.

Drugi i treći dan sve je bilo u redu, ali četvrtog dana kosa je počela da se dosta masti. Iako je navikla da koristi suvi šampon, riješila je da istraje u ovom eksperimentu.

– Do šestog dana iskreno sam zaboravila kakav je osjećaj imati čistu kosu i pitala sam se hoće li moja kosa ikada ponovno da izgleda blistavo i sjajno. Zavezala sam je u punđu na vrhu glave, ali bez korišćenja svojih proizvoda, imala sam samo ulje koje je moje teme proizvodilo da mi pomogne da zaližem kosu, i nije bilo lijepo.

Sedmog dana mogućnost pranja kose nikada se nije činila tako uzbudljivom. Osim toga, konačno je namjeravala da isproba šampon za detoksikaciju, za koji se nadala da će njenu kosu da učini ultračistom. Odabrala prirodni šampon s ekstraktom lista ruzmarina, uljem čajevca i hamamelisa za pročišćavanje kose i uklanjanje neželjene prljavštine, kao i kokosovo ulje za hidrataciju.

– Što se tiče korištenja, stisnula sam otprilike četvrtinu količine u ruku, protrljala, a zatim nanijela na korijen kose. Uputstvo kaže da treba da se namaže do tjemena kose, ali obično ne nanosim šampon do temena kose pa sam taj korak preskočila. Odmah nakon ispiranja imala sam čudan osjećaj. Nisam bila sigurna je li to bio osjećaj stvarno čiste kose ili mi proizvod jednostavno nije dobro djelovao. Kako bih stvarno testirala efektnost šampona, preskočila sam regenerator, iskočila iz tuša i krenula s oblikovanjem kose.

Nakon što je osušila kosu, odmah je primetila koliko joj je kosa sjajna. Iako su joj krajevi kose bili malo više suhi nego inače, ostatak kose je bio nevjerovatan. Bila je svilenkasta, sjajna i na kraju je osjećala kao da je čišća nego što je bila godinama. U svakom slučaju, zaključila je da mora da doda detoksikaciju kose u svoj mjesečni kalendar, jer su rezultati bili impresivni.

A koje je vaše mišljenje, da li ste spremni da isprobate ovaj način detoksikacije?