in

Pogledajte kako izgleda haljina “Solaria”, proglašena najboljim odabirom za zabave u 2022. godini

Foto: Twitter

Vogue je odabrao “party” haljinu godine i tvrdi da ona uzrokuje da “ostanemo bez daha”. More

Model Solaria brenda 16 Arlington oduševio je modne kritičare zbog čega je zaradila ovu laskavu titulu.

Haljina koja podsjeća na ribarsku mrežu zapravo nije šupljikava te je u potpunosti prekrivena šljokicama. Komad dugih rukava, sirena kroja ipak pažnju privlači neobičnim izrezom na stomaku.

Ne baš tako prozirna kao “naked” haljine koje viđamo na raznim svečanostima model Solaria nije ni blizu tradicionalne večernje haljine. Vogue ističe da sve blještavilo haljine negira potrebu za bilo kakvim dodacima – “tiho i bučno u isto vrijeme”.

Foto: Pinterest

– Uzbudljivo je vidjeti haljinu koju nosi toliko nezaboravnih žena, kazao je kreator Solarije, Marco Capaldo, a među slavnim damama koje su je nosile bile su Jodie Turner-Smith, Paloma Elsesser, Alva Claire, Olivia Wilde i Hailey Bieber.

– U tome postoji lakoća koja zaista govori o srži onoga što radimo, glamur ne mora biti teško zarađeni poduhvat – može biti jednostavan poput dobro krojene haljine u koju možete stati u bilo kojoj prilici, a da ne morate dvaput razmisliti, poručuje.

Haljina košta 1.000 funti, a Vogue navodi da, iako nije brzo rješenje za božićnu zabavu, može biti kvalitetno ulaganje, piše klix.ba.