in

PSIHOLOŠKI PORTRETI ZNAKOVA: JARAC POBUĐUJE INTERES HLADNOG DRŽANJA, OVAN OSOBA KOJU NE DRŽI MJESTO

Ovan Provokativan, bučan, energičan i neustrašiv, Ovan je znak koji će svugdje biti primijećen. Njegovo žustro kretanje i živa gestikulacija odaju nervoznu osobu koju ne drži mjesto i kojoj uvijek nedostaje riječi da izrazi sve što osjeća. I njegov hod odaje osobu koju ne drži mjesto i koja želi što prije stići do cilja. Čini […] More

Ovan

Provokativan, bučan, energičan i neustrašiv, Ovan je znak koji će svugdje biti primijećen. Njegovo žustro kretanje i živa gestikulacija odaju nervoznu osobu koju ne drži mjesto i kojoj uvijek nedostaje riječi da izrazi sve što osjeća.

I njegov hod odaje osobu koju ne drži mjesto i koja želi što prije stići do cilja. Čini se da rođeni u tom vatrenom znaku na sve moraju reagirati, a kako redovito i bezazlenu kritiku shvaćaju kao napad ili izazov, i reakcije su im burne.

Za njih se vezuju brojne krajnosti, a odnosi s drugima najčešće im se vrte oko ljubavi i mržnje. Ne vole ništa osrednje, a nikad osrednje i ne daju. Iz sebe izvlače maksimum i dostojanstveno odbijaju mrvice prijateljstva, ljubavi…

Važe za tešku, tvrdoglavu i naprasnu osobu koja uvijek tjera po svome i sve gleda kroz svoju prizmu. Tipičan Ovan rečenicu počinje sa “Ja”, u društvu je glasan i često nadmen, a u poslovnim odnosima ne baš vičan suradnji. Premda mu prijatelji prigovaraju kako se previše hvali i uvijek ustraje na svom mišljenju, ipak je mnogo onih koji ga iskreno vole, jer on je velikodušan, osjećajan, otvoren i pošten.

Njegova drskost i pokoja uvreda bit će mu oproštena jer će svoju privrženost dokazati na drugi način. Kad ga netko naljuti, reći će i ono što ne misli, samo da ga povrijedi. Brzo plane, ali bijes mu ne traje dugo. Nakon oluje koju je izazvao, ponovno je vedar – kao da se ništa nije dogodilo. Neće se ispričati, nego će se svojim postupcima iskupiti.

Bik

Bik je odlučan, temeljit i uporan. Kao i ostali zemljani znakovi, racionalan je, oprezan i analitičan, ali nije kao Djevica sitničav, niti opsjednut karijerom kao Jarac. Želi uspjeti, ali nije mu cilj samo raditi i biti uspješan – želi uživati u životu, izgraditi dom, obitelj, ostaviti nešto iza sebe.

Osjećaje dobro kontrolira, apsolutno je predan zadacima koje sebi zadaje, a stjecanje i posjedovanje najviše ga ispunjava. Ima jasne ciljeve koji želi dostići, ali ne i snove, jer nije tip sanjalice i idealiste koji teži nečemu što se u njegovom vremenu ne može ostvariti.

Vrlo je strpljiv, tvrdoglav i ustrajan, a od svojih ciljeva rijetko odustaje, osim kad je razočaran. Može danonoćno raditi bez predaha, ali isto tako poznaje i razdoblja lijenosti, nepokretnosti i malodušnosti. To je melanholik koji se voli prepuštati uspomenama i ljubavnim maštanjima, zaboravljajući pritom na važne stvari koje mora obaviti.

Ali, ima dovoljno odlučnosti i snage da se na vrijeme trgne. Većinom je dobroćudan, ali ne i naivan. Prepoznaje one koje ga žele iskoristiti, a prema njima zna biti i izuzetno strog i grub. U društvu ne vrijedi za veliku pričalicu, nije ni osobito zabavan ni duhovit, ali voli takve osobe. Ne spada u rasipnike, ali kad se radi o osobnim zadovoljstvima, široke je ruke.

Blizanci

Ovo je znak koji se ne može pohvaliti čeličnom voljom ni mišićnom snagom, ali su mu zato intelektualne sposobnosti izuzetne. Svestran je, naoružan znanjem sa svih područja, spretan s riječima, tijelom okretan, snalažljiv u svim prilikama.

U društvu je uvijek nasmijan i vedar, raduje se novim poznanstvima, novim poslovima, bez problema mijenja navike i mjesto boravka.

Prilagodljiv je, redovito radi nekoliko poslova u isto vrijeme, može biti cijeli dan na poslu, a navečer čio i zabavan u društvu.

Zna kako se treba ponašati u svakom društvu, a majstor je za popravljanje raspoloženja namrgođenom šefu ili ljutitom partneru.

Muškim predstavnicima nisu strani kućanski poslovi, u nekima su i spretniji od svojih partnerica.

Žene se, pak, mogu nositi s muškarcima na svim “njihovim područjima” – od posredovanja u prodaji tvrtka pa do priča o nogometu. Za muškarce Blizance može se reći da posjeduju ono što nedostaje većini muškaraca, a isto vrijedi i za žene.

Nisu opterećeni svojom spolnošću, niti muškim, odnosno ženskim društvom. U svim međuljudskim odnosima ustraju u prijateljstvu, razgovoru, racionalnim objašnjenjima i uvjeravanjima. U svakoj situaciji naći će neku komičnu stranu, a čak će i neke prijeteće obračune doživjeti kao igru. Za Blizance se može reći da su poput male djece, a i većina ih se može pohvaliti mladenačkim izgledom i duhom i u zrelim godinama.